...Tutaj warto spojrzec....
To może przy okazji jeszcze tam:
- Wzory nienagannie genialne
- Czego słuchać?
- Wzorce do porównania
[addsig]
Płyty CD jako wzór do naśladowania?
Administrator serwisu
-
Re: Płyty CD jako wzór do naśladowania?
...Myślę, że dokonania na płytach Porcupine Tree też mogą się przydać....
ale ktos zablysnal.. perka niezbyt gleboka/szeroka, wokal gdzies schowany - to raczej nie jest dobry przyklad..
Ciekawe, ciakawe...to ja jeszcze tak od siebie i teraz to dopiero będziesz musiał się nawypowiadać i obelg posłać
Realizacyjnie i zgodnie z modą (nie wiem gdzie, ale tak już jest): Franz Ferdinad, The Others, Bloc Party itd
Na serio natomiast: Jan Garbarek - In Praise Of Dreams, a co do Porcupine Tree to życzę Ci choć w połowie takich realizacji
ale ktos zablysnal.. perka niezbyt gleboka/szeroka, wokal gdzies schowany - to raczej nie jest dobry przyklad..
Ciekawe, ciakawe...to ja jeszcze tak od siebie i teraz to dopiero będziesz musiał się nawypowiadać i obelg posłać

a co do Porcupine Tree to życzę Ci choć w połowie takich realizacji
...
ale to zalezy, ktore masz na mysli..
poczatki zespolu, srodek czy ostatnie - srednio strawne twory..
deadwing mi sie zupelnie nie podoba - gitara jakas zduszona, perkusja sztywna (moze dlatego, ze nie gra juz z nimi swietny maitland).. poza tym brakuje przestszeni na tej plycie.. (moze ze zgledu na beznadziejne kompozycje)
przykro mi ale PT nie bedzie nigdy stanowilo dla mnie wzorcu - wilson jest slabym wokalista i musi swoj wokal kryc w miksie, co jest imho polsrodkiem..
zdecydowanie lepsza jest in absentia, a moja ulubiona brzmieniowo jest stupid dream.. nie zmienia to jednak faktu, ze to nie jest mistrzostwo swiata..

ale to zalezy, ktore masz na mysli..
poczatki zespolu, srodek czy ostatnie - srednio strawne twory..
deadwing mi sie zupelnie nie podoba - gitara jakas zduszona, perkusja sztywna (moze dlatego, ze nie gra juz z nimi swietny maitland).. poza tym brakuje przestszeni na tej plycie.. (moze ze zgledu na beznadziejne kompozycje)
przykro mi ale PT nie bedzie nigdy stanowilo dla mnie wzorcu - wilson jest slabym wokalista i musi swoj wokal kryc w miksie, co jest imho polsrodkiem..
zdecydowanie lepsza jest in absentia, a moja ulubiona brzmieniowo jest stupid dream.. nie zmienia to jednak faktu, ze to nie jest mistrzostwo swiata..
the Sun Personality
- Miłaszewski
Christina Aguilera, Queens Of The Stone Age, Rage Against The Machine, Nine Inch Nails, The Beatles
to moja propozycja na dobry poczatek, pozniej tylko wiecej! :)
[addsig]
to moja propozycja na dobry poczatek, pozniej tylko wiecej! :)
[addsig]