Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
leszek
Nagranie audio na CD
autor: leszek » niedziela 04 gru 2005, 18:54
Moje pytanie jest proste, nagrałem pewien materiał i stoię przed rozwiązaniem problemu, jak skopiować lub inaczej zwielokrotnić nagraną muzykę na CD? Chcę wydać płytę z muzyką poważną o małym nakładzie,Chodzi mi o sposoby zapisu na CD, czy firmy trudniące się kopiowaniem płyt używają specjalnej techniki czy też jest to ten sam zapis jak w kopiarkach popularnych na PC? Czym tzw płyty oryginalne różnią się od nagranych na PC. Kontakt z firmą zawodową uświadomil mi że jest to dość droga inwestycja, szukam taniej formy zwieokrotnienia materiału. Proszę o radę Leszek
[addsig]
-
JoachimK
-
Kontakt:
autor: JoachimK » niedziela 04 gru 2005, 19:05
Czym tzw płyty oryginalne różnią się od nagranych na PC
Plyty oryginalne to plyty tloczone, a nie "wypalane".
P.S. Sprawdz @
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
-
szkudlik
autor: szkudlik » niedziela 04 gru 2005, 19:20
Technologie zapisu różnią się oczywiście.
A co do wydania płyty to sprawdź na Allegro - sa tam goście co wypalą ci małe serie płytek, zrobią nadruk a nierzadko i polakierują.
Oprócz tego jeszcze:
http://www.cdcopy.pl/ (uwaga na koszmarnie głośną muzykę tła) a jak poszukasz to znajdziesz jeszcze kilka firemek tego typu.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
-
leszek
autor: leszek » niedziela 04 gru 2005, 20:20
Serdecznie dziękuję, wszystko jasne.Jeśli ktoś może mi powiedzieć coś jeszcze o duplikatorach płyt, bo jest oferta na allegro.Czy są skuteczne i czy wszystkie płyty będą odpalały na różnych sprzętach? Może ktoś ma doświadczenia w tej delikatnej materii? Pozdrawiam Leszek
-
Zbynia - Posty:7665
autor: Zbynia » niedziela 04 gru 2005, 20:26
tak jakbys wypalil w komputerze - to to samo - plyta tloczona jest zdecydowanie lepsza......
100 czy 300 mozesz wypalic sobie sam jak masz nagrywarke.....15 plyt na godzine...i taniej cie wyjdzie:D
-
joszko
-
Kontakt:
autor: joszko » poniedziałek 05 gru 2005, 15:17
ja kopiowałem w
www.sylmat.pl
tłoczenie tez robia ale to sie kalkuluje mniej więcej od 500szt., najlepiej zadzwonić do nich i sie dogadać, takie kopiowane płytki są zdecydowanie pewniejsze niz produkcja domowa, przerabiałem to
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.