www a'la dictionary
Siema
Czy znacie jakąs fajną/dobrą/'dużą' stronę [coś w stylu encyklopedii], która wyjaśnia wszystkie terminy muzyczne? Chodzi mi tutaj bardziej o techniczny (technologiczny?) aspekt, czyli co to jest maximizer a co to jest expander, jak działa comb filter i tym podobne problemy.
PS. Jeśli znacie, to prosze podajcie.
Czy znacie jakąs fajną/dobrą/'dużą' stronę [coś w stylu encyklopedii], która wyjaśnia wszystkie terminy muzyczne? Chodzi mi tutaj bardziej o techniczny (technologiczny?) aspekt, czyli co to jest maximizer a co to jest expander, jak działa comb filter i tym podobne problemy.
PS. Jeśli znacie, to prosze podajcie.
Re: www a'la dictionary
...Jeśli znacie, to prosze podajcie....
Rozdeptałeś okulary?
Rozdeptałeś okulary?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
Sorki, nie rozumiem - moge Cie prosić o wytłumaczenie aluzji ?
Lub ewentualnie nie odzywanie się jeśli to niczego nie wnosi do tematu ?
Lub ewentualnie nie odzywanie się jeśli to niczego nie wnosi do tematu ?
- isolatedsound
...Sorki, nie rozumiem - moge Cie prosić o wytłumaczenie aluzji ?
Lub ewentualnie nie odzywanie się jeśli to niczego nie wnosi do tematu ?...
google my friend :) jako takiej "encyklopedii" nie znam ale wystarczy trochę pogmyrać wsieci i znjadzie się wiele odpowiedzi na dręczące pytania. Nic w życiu nie jest podane na tacy i nie przychodzi łatwo, zwłaszcza wiedza, także zapraszam do poszukiwań :)
Na początek polecam http://www.studio.use.pl/ i zakładkę "Bazy wiedzy"
Lub ewentualnie nie odzywanie się jeśli to niczego nie wnosi do tematu ?...
google my friend :) jako takiej "encyklopedii" nie znam ale wystarczy trochę pogmyrać wsieci i znjadzie się wiele odpowiedzi na dręczące pytania. Nic w życiu nie jest podane na tacy i nie przychodzi łatwo, zwłaszcza wiedza, także zapraszam do poszukiwań :)
Na początek polecam http://www.studio.use.pl/ i zakładkę "Bazy wiedzy"
Muzyka nie ma granic:)
Tak, to wiem, dziękuję :)
Wiem również, że życie jest brutalne, człowiek rodzi się i umiera, tyle zdobędzie na ile zapracuje [lub i nie], że czarne jagody są czerwone bo są jeszcze zielone, że trudno o miłość kiedy nie ma co do garnka włożyć, że liczą się układy i znajomości a nie talenty i kwalifikacje, że Bolek był chudy i wysoki a Lolek niski i gruby, wiem nawet że 50 Cent'a postrzelili 7 razy a on nadal żyje [ja bym nie chybił], a dysk 40 gigabajtowy ma tak naprawdę 38 GB.
Ale jednak prosiłbym jakiegoś dobrego człowieka, który w zakładce "Ulubione" w swojej przeglądarce internetowej ma takowy adres, co by mi go wspaniałomyślnie podał [nie mui być na tacy, wystarczy CTRL C i CTRL V], bo możliwe że ja będę mieć pecha i nawet po godzinnych poszukiwaniach tam akurat nie trafię, a szkoda byłoby, gdyby ten właśnie adres miał okazać się przeprzydatny.
Wiem również, że życie jest brutalne, człowiek rodzi się i umiera, tyle zdobędzie na ile zapracuje [lub i nie], że czarne jagody są czerwone bo są jeszcze zielone, że trudno o miłość kiedy nie ma co do garnka włożyć, że liczą się układy i znajomości a nie talenty i kwalifikacje, że Bolek był chudy i wysoki a Lolek niski i gruby, wiem nawet że 50 Cent'a postrzelili 7 razy a on nadal żyje [ja bym nie chybił], a dysk 40 gigabajtowy ma tak naprawdę 38 GB.
Ale jednak prosiłbym jakiegoś dobrego człowieka, który w zakładce "Ulubione" w swojej przeglądarce internetowej ma takowy adres, co by mi go wspaniałomyślnie podał [nie mui być na tacy, wystarczy CTRL C i CTRL V], bo możliwe że ja będę mieć pecha i nawet po godzinnych poszukiwaniach tam akurat nie trafię, a szkoda byłoby, gdyby ten właśnie adres miał okazać się przeprzydatny.
tak kazdy ma adres strony na ktorej jest wszystko....pol roku czytania i mozesz zrobic wielka kariere jak chocby sinatra......
google....
nie rozumiesz ze jedne strony sa inne znikaja w tydzien a jeszcze inne zmieniaja adresy?
google....
nie rozumiesz ze jedne strony sa inne znikaja w tydzien a jeszcze inne zmieniaja adresy?
Kiedyś, gdy byłem jeszcze dzieckiem, u ojca w bibliotece znalazłem małą książeczkę. Miała tytuł "Wiem wszystko". Bardzo się ucieszyłem, bo pomyślałem, że jeśli ją przeczytam, bedę już wszystko wiedział. Szybko okazało się, że zdobywanie wiedzy to bardzo uciążliwy proces, a nie otwarcie czarodziejskiego pudełeczka. Chociaż mówiąc szczerze, Internet jest takim właśnie cudownym pudełeczkiem, a google kluczykiem. Ale kolega by chciał pewnie żeby kluczyk był jeszcze złoty? Leniuszek. ;)
muzyk
Ludzie ! Litości ! Ja nie wymagam. Ja PYTAM. Ja PROSZĘ. A jak wy chcecie sie bawić w mentorów i edukatorów, to prosze bardzo, ale mi odpuścice! Błagam !!!!!!!! Nie do takich ludzi kierowałem ten post. Nie do edukatorów (powtórzę jeszcze raz).
I co to za ściema z tymi zmieniającymi sie adresami ? Bo z mojego doświadczenia wiem, że tylko 1 na kilkadziesiąt stron zmienia w ciągu swojej kariery adres. Serwery to owszem, częściej. A że znikają ? Możliwe (sprawa dla Archiwum X), ale wtedy czy kogokolwiek z nas obchodzi taka strona ? Rozmawiamy o istniejących. Przynajmniej ja. Jezu...
PS. Mówisz że nie ma takich stron ? A ta to co ?
LINK
http://www.josaka.com/Content/Glossary-of-Terms/a.htm
I co to za ściema z tymi zmieniającymi sie adresami ? Bo z mojego doświadczenia wiem, że tylko 1 na kilkadziesiąt stron zmienia w ciągu swojej kariery adres. Serwery to owszem, częściej. A że znikają ? Możliwe (sprawa dla Archiwum X), ale wtedy czy kogokolwiek z nas obchodzi taka strona ? Rozmawiamy o istniejących. Przynajmniej ja. Jezu...
LINK
http://www.josaka.com/Content/Glossary-of-Terms/a.htm
- isolatedsound
LINK
http://www.josaka.com/Content/Glossary-of-Terms/a.htm...
ej, no to o co Ci chodzi, masz swoją stronę :)
LINK
http://www.josaka.com/Content/Glossary-of-Terms/a.htm...
ej, no to o co Ci chodzi, masz swoją stronę :)
Muzyka nie ma granic:)
No jasne, że mam. Ale może ktoś ma inną, fajniejszą, której nie znalazłem. O to chodzi. O wymianę wiedzy. A nie o kaznodziejstwo.