Behringer Eurorack UB1002

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
mishapdc
Behringer Eurorack UB1002

Post autor: mishapdc » czwartek 01 gru 2005, 22:37

Witam wszystkich.Czy moglbym liczyc na was i dowiedziec sie od was czegos na temat tego mixera,co o nim sadzicie? > http://akutech.super.sklep.pl/ < ? Z góry mowie ze jestem laikiem w tych sprawach.Do tej pory najnormalniej nagrywalem pod Shure 606c ale mysle nad zakupem jakiegos mikrofonu pojemnosciowego:)

Pozdrawiam

Davi

Re: Behringer Eurorack UB1002

Post autor: Davi » czwartek 01 gru 2005, 22:45

oki

witaj

jaka suma dysponujesz ? tak maksymalnie ? ;p

i co zamierzasz robic z takim sprzetem ? konkretnie jak mozesz ?

Awatar użytkownika
mishapdc

Post autor: mishapdc » czwartek 01 gru 2005, 23:03

...oki

witaj

jaka suma dysponujesz ? tak maksymalnie ? ;p

i co zamierzasz robic z takim sprzetem ? konkretnie jak mozesz ? ...

Na dzien dzisiejszy dysponowalbym kwota 350-400zł gdyz chodzi mi narazie o zakup samego mixera(wiem ze moge zostac pojechany ze chce kupic byle badziew,dlatego sie pytam co do tego ,gdyz nie wiem z jaka kasa wychodzic na zakup mixera)Pojemnosciowke kupie troszke pozniej.

"co zamierzasz robic" Od ok roku nagrywam rap wiec byloby to wylacznie nagrywanie wokalu. Dziekówka

Davi

Post autor: Davi » czwartek 01 gru 2005, 23:18

nie spoko

nic sie nie martw

przedewszystkim

kupuj cos czego szybko nie sprzedasz !!

no wiesz ... w tych czasach sprzedajesz z duzymi stratami , kupuje sie na szczescie coraz mniej stresowo ( oczywiscie bez przesady )

Zainwestuj w to : http://novamusic.pl/product_reviews_info.php?products_id=358&reviews_id=3 , cene moze znajdziesz gdzies tansza .. poszukaj !

wiele osob juz to zrobilo i sa bardzo zadowoleni :)

masz dobre preampy mikrof-instr , masz 2 wyjscia sluchawkowe oj ! bardzo wygodna sprawa , generalnie fajna ciepla i trafna equalizacja !

to potraktuj jako punkt wyjsciowy .

mica , kupisz fajnego pozniej jak cos odlozysz :)

najlepiej okolo 600 - 1000 zl , do projektow zawsze mozesz kupic cos w kwoecie 400 zl ale do skromnych ale i zarazem ambitniejszych projektow to do 1000 zl

powodzenia

Awatar użytkownika
ZomZom

Post autor: ZomZom » czwartek 01 gru 2005, 23:38

W tym przedziale cenowym raczej nie znajdziesz nic lepszego. Są jeszcze Phinic-i, które nie cieszą się najlepszą opinią, a do małego Soundcrafta musiałbyś jeszcze trochę dołorzyć. A mikserek nie jest wcale badziewny - w kategorii "nagrywam rap od roku", powinien spełnić twoje oczekiwania. I chyba możesz śmiało celować model niżej UB802, też ma dwa preampy - zostanie ci więcej kasy na mikrofony.
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » czwartek 01 gru 2005, 23:54

ja nie nagrywam rapu :] ... ale do wokali sie nadaje na parwde "na początek" powinien być oki :) ... pamiętaj tylko aby go dobrze uziemić bo inaczej będziesz miał szumy których on normalnie nie ma zbyt wiele ...

przynajmniej w porównaniu z phonickiem ;)

Pozdr!

Awatar użytkownika
mishapdc

Post autor: mishapdc » piątek 02 gru 2005, 08:43

Spoko,dzieki za pomoc:)

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » piątek 02 gru 2005, 08:44

Odebrałem soundcrafta dosłownie wczoraj i musze powiedzieć że robi wrażenie, dlatego myśląc po mojemu to postarałbym sie za wszelką cenę wydumać kaskę na ten mikser. W prównaniu z behringerami (bynajmniej to co zdążyłem przeczytać) jest nieporównywalny. Ludzie potem żałują że to biorą. Nadomiar tej opinii - jak byłem w sklepie to chłopaczek oddawał nowiutkiego beringera do naprway (tyle ze to był mikser dj`ski a tam to jużbehringer sprzedaje niezaprzeczalną padakę).

Pomyśl o tym co Ci napisałem, w końcu zbliżają się święta może mikołaj dorzuci Ci parę groszy .

Pozdrawiam

PKedzia

Post autor: PKedzia » piątek 02 gru 2005, 10:01

...Odebrałem soundcrafta dosłownie wczoraj i musze powiedzieć że robi wrażenie, dlatego myśląc po mojemu to postarałbym sie za wszelką cenę wydumać kaskę na ten mikser. W prównaniu z behringerami (bynajmniej to co zdążyłem przeczytać) jest nieporównywalny. Ludzie potem żałują że to biorą. Nadomiar tej opinii - jak byłem w sklepie to chłopaczek oddawał nowiutkiego beringera do naprway (tyle ze to był mikser dj`ski a tam to jużbehringer sprzedaje niezaprzeczalną padakę).

Pomyśl o tym co Ci napisałem, w końcu zbliżają się święta może mikołaj dorzuci Ci parę groszy .

Pozdrawiam ...

Mam Behringera UB1002FX (posiada procesor efektów) id miesiaca ,dla mnie REWELACJA nic nie szumi ,preampy bardzo dobre a i procesor efektów bardzo przydatny .

robiłem juz nagrania (E-MU 0404) i wszystko wypadło bardzo dobrze.

WIĘC po co przepłacać
Muzyka + saksofon = wielka pasja

Awatar użytkownika
Bartolomeo

Post autor: Bartolomeo » piątek 02 gru 2005, 11:04

Ja też mam Behringera i nie narzekam wszystko gra, ale soundcrafta kupie od tak ...dla wygody

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ