witam;
szukam sekwencera który działał by z moim samplerem (akai s900), chodzi mi o stworzenie czegos w stylu automatu perkusyjnego.
Czy zna ktos jakis sekwencer który działa tak jak te w MPC?
czy cos takiego w ogóle wchodzi w gre: Roland MC 50 MK II
dzieki za pomoc
Akai s900 + sekwencer
Re: Akai s900 + sekwencer
...witam;
szukam sekwencera który działał by z moim samplerem (akai s900), chodzi mi o stworzenie czegos w stylu automatu perkusyjnego.
dzieki za pomoc...
mysle, ze lepszym rozwiazaniem jest sekwencer programowy-cubase, nuendo + jakies pady, np.MPD16
dzieki za pomoc...
mysle, ze lepszym rozwiazaniem jest sekwencer programowy-cubase, nuendo + jakies pady, np.MPD16
diggin' in the crates
...lub s900+ Emu SP 1200 :)...
tak, tak... sęk w tym że nie mam kompa (i nie chce mieć).
więc proszę o zarekomendowanie jakiegos prostego sequencera.
generalnie to nigdy nie mialem stycznosci z takim urządzeniem (pomijając te komputerowe), czy większość działa miejwięcej w ten sam sposób - dlaczego sekwencery z MPC są tak chwalone i czy znajdę cos dzialajacego podobnie - czy zna ktos np. KAWAI Q80 DIGITAL SEQUENCER czy ten roland o ktorym wczesniej pisałem?
no i przede wszystkim czy bedzie to działac ze starym s900 (z upgrade'owanym systemem)?
pzdawiam
tak, tak... sęk w tym że nie mam kompa (i nie chce mieć).
więc proszę o zarekomendowanie jakiegos prostego sequencera.
generalnie to nigdy nie mialem stycznosci z takim urządzeniem (pomijając te komputerowe), czy większość działa miejwięcej w ten sam sposób - dlaczego sekwencery z MPC są tak chwalone i czy znajdę cos dzialajacego podobnie - czy zna ktos np. KAWAI Q80 DIGITAL SEQUENCER czy ten roland o ktorym wczesniej pisałem?
no i przede wszystkim czy bedzie to działac ze starym s900 (z upgrade'owanym systemem)?
pzdawiam
ok, a jeżeli chodzi o sekwencery programowe, to który jest dobry, prosty w obsłudze i bedzie działał dobrze na bardzo starym PC (chyba pentium 166, windows 98)?
czy nie bedzie problemu z widzeniem sie peceta z akai( połączenie przez interfejs midi do pc)?
pzdrawiam
czy nie bedzie problemu z widzeniem sie peceta z akai( połączenie przez interfejs midi do pc)?
pzdrawiam
...ok, a jeżeli chodzi o sekwencery programowe, to który jest dobry, prosty w obsłudze i bedzie działał dobrze na bardzo starym PC (chyba pentium 166, windows 98)?
pzdrawiam...
problemow nie powinno byc, moze stary Cubase vst ?
ja mam s950 pod troche nowszym komputerem z cubase SX
moze cos takiego:
http://allegro.pl/show_item.php?item=71786637
pzdrawiam...
problemow nie powinno byc, moze stary Cubase vst ?
ja mam s950 pod troche nowszym komputerem z cubase SX
moze cos takiego:
http://allegro.pl/show_item.php?item=71786637
diggin' in the crates