Jaka końcówka?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
horncqt
Re: Jaka końcówka?

Post autor: horncqt » wtorek 01 lis 2005, 19:25

Seria XLS jest mocno okrojona pod względem uzytkowym (przełączniki, trwałość złączy ) i ma mały damping factor (nie nadaje się na suby),ale nawet w półprofesjonalnych rozwiązaniach zaspokoji zasilanie np "górek" w zestawie przodowym. ...

joszko

Maly Df czyli ile? Powyzej 300 to juz totalnie zadnego znaczenia nie ma. Wiec ten argument nie przemawia. Gorki odpadaja - brak limitera. Bas raczej.
[addsig]
GG: 5239173

Awatar użytkownika
joszko
Kontakt:

Post autor: joszko » poniedziałek 07 lis 2005, 11:10

...Seria XLS jest mocno okrojona pod względem uzytkowym (przełączniki, trwałość złączy ) i ma mały damping factor (nie nadaje się na suby),ale nawet w półprofesjonalnych rozwiązaniach zaspokoji zasilanie np "górek" w zestawie przodowym. ...

joszko

Maly Df czyli ile? Powyzej 300 to juz totalnie zadnego znaczenia nie ma. Wiec ten argument nie przemawia. Gorki odpadaja - brak limitera. Bas raczej.

...

Przedstawiciel firmy z Warszawy poinformował mnie o tym. Df w serii XLS 402 ok 300 i to wystarcza ale na górki. Sam tak powiedział. Ja tylko powtórzyłem opinie, bo nie jestem specjalistą. On był w firmie CROWN w Stanach i widział testy różnych serii więc przyjąłem jego opinie za dość miarodajną. Potrafi mówić o wadach sprzętu, którego jest przedstawicielem, a to ważne w wyrobieniu sobie opinii obiektywnej o produkcie.
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.

silver_sound

Post autor: silver_sound » poniedziałek 07 lis 2005, 11:48

Przedstawiciel firmy z Warszawy poinformował mnie o tym. Df w serii XLS 402 ok 300 i to wystarcza ale na górki. Sam tak powiedział. Ja tylko powtórzyłem opinie, bo nie jestem specjalistą. On był w firmie CROWN w Stanach i widział testy różnych serii więc przyjąłem jego opinie za dość miarodajną. Potrafi mówić o wadach sprzętu, którego jest przedstawicielem, a to ważne w wyrobieniu sobie opinii obiektywnej o produkcie....

Witam

Według mnie poza DF, liczy sie też wiele innych parametrów, nawet przy zastosowaniu tego wzmacniacza do zasilania "górki".

Bardzo ważne jest pasmo mocy, i szybkośc narastania, choćby wymianiając jako jedne z najważniejszych.

Zapewne stwierdzenie tego fachowca opiera sie na fakcie zbyt słabego zasilacza, ze zbyt mała pojemnościa kondensatorów w zasilaczu na czele...

Uważam, że nie ma sensu przepłacać, i za podobny kesz zakupić jednak coś krajowego, "bardziej uniwersalnego", niż tylko "górki".

Te "górki" to też rozumię, jako napęd drivera w układzie 3-4 drożnym AKTYWNYM. bo zasilenie takim wzmacniaczem "nadstawki" pasywnej to totalne nieporozumienie.

jk

Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.

horncqt

Post autor: horncqt » poniedziałek 07 lis 2005, 17:43

Przykro slyszec jakich mamy fachowcow. O ipowiedzial to w ten sposob.

Brak limitera moim zdaniem dyskwlifikuje ten wzmacniacz na gorki. Co do basu to znam takich co lubia brzmienie duzej mocy muzycznej... czyli brak dobrego zasilacza. Wiec jak juz to bym go stosowal w dole.
[addsig]

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 07 lis 2005, 20:27

...PS PV 2600 to przestarzala koncowka i trudno ja nazwac bezawaryjna.

...

Słuchaj gościu nie mówie ze ta końcówka jest najleprza.Jak nie miałem jeszcze PV 2600 pożyczałem od kumpli z innych zespołów końcówwki ads 1400 handbox 1000 to wogóle nie brzmi jeszcze stosunek ceny do mozliwosc makabra w porównaniu do PV 2600 to są nie końcówki a kupa złomu i jeszcze ta 3 letnia gwarancja za to sie płaci jak coś ma się zepsuć to wyjdzie po roku czasu .I nie trój więcej że polskie to najleprze bo czytać tego nie moge.........Heh jak na żywności dobre bo polskie.
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

horncqt

Post autor: horncqt » poniedziałek 07 lis 2005, 21:16

Słuchaj gościu nie mówie ze ta końcówka jest najleprza.Jak nie miałem jeszcze PV 2600 pożyczałem od kumpli z innych zespołów końcówwki ads 1400 handbox 1000 to wogóle nie brzmi jeszcze stosunek ceny do mozliwosc makabra w porównaniu do PV 2600 to są nie końcówki a kupa złomu i jeszcze ta 3 letnia gwarancja za to sie płaci jak coś ma się zepsuć to wyjdzie po roku czasu .I nie trój więcej że polskie to najleprze bo czytać tego nie moge.........Heh jak na żywności dobre bo polskie....

Hehe juz nic nie musze dodawac sam o sobie wystawiles opinie.

A tak PS miales kiedys na stole PV 2600? Stole systemu pomiarowego oczywiscie?
[addsig]

silver_sound

Post autor: silver_sound » poniedziałek 07 lis 2005, 22:00

Słuchaj gościu nie mówie ze ta końcówka jest najleprza.Jak nie miałem jeszcze PV 2600 pożyczałem od kumpli z innych zespołów końcówwki ads 1400 handbox 1000 to wogóle nie brzmi jeszcze stosunek ceny do mozliwosc makabra w porównaniu do PV 2600 to są nie końcówki a kupa złomu i jeszcze ta 3 letnia gwarancja za to sie płaci jak coś ma się zepsuć to wyjdzie po roku czasu .I nie trój więcej że polskie to najleprze bo czytać tego nie moge.........Heh jak na żywności dobre bo polskie....

Witam

Mam wrażenie, że strasznie emocjonalnie do tego podchodzisz. Myślę, że mozna Ci to wybaczyć z powodu młodego , wieku....

Jak zapewne wiesz, nie darzymy się sympatią z cqt, ale tak stanowczo negatywne opinie o naszych krajowych producentach w Twoim wykonaniu sa nieco przesadzone, i kiedy(cqt) ma rację, to JĄ MA, niezaleznie czy go lubię, czy nie...

Myślę, że nikt tutaj nie twiedzi iż nasze jest NAJLEPSZE, ale nalezy do tego podchodzić biorąc pod uwagę wiele czynników, cena/ parametry/odsłuch/niezawodność.

Jak to jest "w przyrodzie", są krajowe wyroby na przyzwoitym poziomie, i "zachodnie" tez, z tą różnicą, że w tych zachodnich dużą część ceny stanowią koszty reklamy, czyli wmówienia że jest to mistrzostwo świata.

Krytykuję, i inni koledzy tylko te wyroby, które są KIEPSKIE.

Poniewaz, znam się nieco na konstrukcji wzmacniaczy mocy, potrafię (tak mi się wydaje)dość obiektywnie podchodzić do tematu.

Wymieniony przez Ciebie model firmy PEAVEY, nie jest , jak to określiłeś do innych producentów "kupą złomu", ale i mistrzostwem świata też nie jest...

Zapomniałes kolego o subiektywiźmie w ocenach dźwięku, do czego każdy ma prawo, ale musisz uwzględniać to prawo u innych, i ich, być może odmiennych upodobaniach...

jk

Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.

ODPOWIEDZ