Płynne odtwarzanie video w Samplitude

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Elfuello
Płynne odtwarzanie video w Samplitude

Post autor: Elfuello » czwartek 27 paź 2005, 00:10

Mam do nagrania ścieżkę dźwiękową (dokłądnie skrzypce) do filmu.

Na filmie jest aktor skrzypek no i.....muzyk musi idealnei grać pod film. Niestety okienko z filmem jest odtwarzane tak dziwnie, jak by osiągało nei 25fps lecz jakeiś 15:/ Przez to efekt jest taki, jak by film był spowolniony:/ Nie rozumiem i nie wiem gdzie ustawić te opcje:( W kwestii sprzętu to mam z tej najwyższej półki, więc to nie wina hardware!

Dziękuję za podpowiedzi!
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

Awatar użytkownika
netes

Re: Płynne odtwarzanie video w Samplitude

Post autor: netes » czwartek 27 paź 2005, 08:06

...Mam do nagrania ścieżkę dźwiękową (dokłądnie skrzypce) do filmu.

Na filmie jest aktor skrzypek no i.....muzyk musi idealnei grać pod film. Niestety okienko z filmem jest odtwarzane tak dziwnie, jak by osiągało nei 25fps lecz jakeiś 15:/ Przez to efekt jest taki, jak by film był spowolniony:/ Nie rozumiem i nie wiem gdzie ustawić te opcje:( W kwestii sprzętu to mam z tej najwyższej półki, więc to nie wina hardware!

Dziękuję za podpowiedzi!

...

Może nie jest to super rozwiązanie, ale zawsze lepsze niż 15fps-ów :

Możesz wyeksportować ten film do pliku, odpalić go w jakimś playerze, a nagrywanie włączyć w Samplitude. Na wierzch dajesz player'a i skrzypek sobie gra pod film, a wszystko się nagrywa w Samplitude.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » czwartek 27 paź 2005, 08:32

Warunek KONIECZNY: plik video MUSI mieć postać nieskompresowaną. Przekonwertuj ten plik do np. uncompressed avi i wtedy zaimportuj do samplitude. CHoćby miał 5 GB objętości i tak sie będzie odtwarzał płynnie.

Jeśli jednak ten plik którego używasz obecnie jest już nieskompresowany to niestety nie znając Samplitude nie moge Ci pomóc.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
Oleo

Post autor: Oleo » czwartek 27 paź 2005, 14:20

...Warunek KONIECZNY: plik video MUSI mieć postać nieskompresowaną. Przekonwertuj ten plik do np. uncompressed avi i wtedy zaimportuj do samplitude. CHoćby miał 5 GB objętości i tak sie będzie odtwarzał płynnie.

Jeśli jednak ten plik którego używasz obecnie jest już nieskompresowany to niestety nie znając Samplitude nie moge Ci pomóc. ...

Razem z samplitude dostajesz program magix video, tam przekonwertuj plik do jego formatu i wtedy działa bez problemu w samplitude

ODPOWIEDZ