CD sprayem :)

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Ja-cek
CD sprayem :)

Post autor: Ja-cek » środa 26 paź 2005, 13:46

takie małe pytanko, bo mam banalnie prosty projekt graficzny do wrzucenia na CD, który będzie jako promo, więc w małym nakładzie.

Czy jak chlapne płytke sprajem to nie będzie ze szkodą dla nośnika? (podpowiem, że cały projekt graficzny, to po porstu czarna płyta)

to bym se przy okazji remotnu samochodu chlapnął te płytki, co będe szukał :P :D
www.surogat.pl

richtig

Re: CD sprayem :)

Post autor: richtig » środa 26 paź 2005, 14:02

Obawiam się, że to trochę ryzykowna metoda... Płyty CD są pokryte od góry b. cienką watstwą folii, od której odbija się laser (upraszczając). Jeżeli coś się stanie z tą folią, to po płytce.

Możesz spróbować "pochlapać" takie specjalne płyty z etykietami przystosowanymi do zadruku (papierowe).

No i oczywiście farba musi być odpowiednia. Chyba zwykły spay nie będzie najlepszy.

Pozdrawiam

www.myspace.com/pchelki

SHIVOO
Kontakt:

Post autor: SHIVOO » środa 26 paź 2005, 14:06

...Obawiam się, że to trochę ryzykowna metoda... Płyty CD są pokryte od góry b. cienką watstwą folii, od której odbija się laser (upraszczając). Jeżeli coś się stanie z tą folią, to po płytce.

Możesz spróbować "pochlapać" takie specjalne płyty z etykietami przystosowanymi do zadruku (papierowe).

No i oczywiście farba musi być odpowiednia. Chyba zwykły spay nie będzie najlepszy.

Pozdrawiam

...

Ale na tej warstwie folii każda szanująca się firma daje warstwę tworzywa.... Choć miałem płytki z których paznokciem można było zdrapać (bez trudu) tę warstwę - żenada... Zrób test na czystym nośniku i będziesz wszystko wiedział - empirycznie :)

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » środa 26 paź 2005, 14:12

znam prostszy sposób, kup czarne płyty ja tak kiedyś zrobiłem jak poszukasz to znajdziesz w sklepach
[addsig]
gadu-gadu 4021735

ODPOWIEDZ