takie małe pytanko, bo mam banalnie prosty projekt graficzny do wrzucenia na CD, który będzie jako promo, więc w małym nakładzie.
Czy jak chlapne płytke sprajem to nie będzie ze szkodą dla nośnika? (podpowiem, że cały projekt graficzny, to po porstu czarna płyta)
to bym se przy okazji remotnu samochodu chlapnął te płytki, co będe szukał :P :D
CD sprayem :)
Re: CD sprayem :)
Obawiam się, że to trochę ryzykowna metoda... Płyty CD są pokryte od góry b. cienką watstwą folii, od której odbija się laser (upraszczając). Jeżeli coś się stanie z tą folią, to po płytce.
Możesz spróbować "pochlapać" takie specjalne płyty z etykietami przystosowanymi do zadruku (papierowe).
No i oczywiście farba musi być odpowiednia. Chyba zwykły spay nie będzie najlepszy.
Pozdrawiam
Możesz spróbować "pochlapać" takie specjalne płyty z etykietami przystosowanymi do zadruku (papierowe).
No i oczywiście farba musi być odpowiednia. Chyba zwykły spay nie będzie najlepszy.
Pozdrawiam
www.myspace.com/pchelki
...Obawiam się, że to trochę ryzykowna metoda... Płyty CD są pokryte od góry b. cienką watstwą folii, od której odbija się laser (upraszczając). Jeżeli coś się stanie z tą folią, to po płytce.
Pozdrawiam
...
Ale na tej warstwie folii każda szanująca się firma daje warstwę tworzywa.... Choć miałem płytki z których paznokciem można było zdrapać (bez trudu) tę warstwę - żenada... Zrób test na czystym nośniku i będziesz wszystko wiedział - empirycznie :)
Pozdrawiam
...
Ale na tej warstwie folii każda szanująca się firma daje warstwę tworzywa.... Choć miałem płytki z których paznokciem można było zdrapać (bez trudu) tę warstwę - żenada... Zrób test na czystym nośniku i będziesz wszystko wiedział - empirycznie :)
znam prostszy sposób, kup czarne płyty
ja tak kiedyś zrobiłem
jak poszukasz to znajdziesz w sklepach
[addsig]

[addsig]
gadu-gadu 4021735