moj zestaw to:
mixer soundcraft 6000
fx tc d-two lexicon 244 xl lexicon pcm 80
syntezatoty clavi novation waldorf i stary jupiter 4
oraz vst
karta to rme multiface
teraz tak muzyczke robie elektroniczna (ala techno)
powiedzcie mi czy w ramach mojej muzyki czyli techno(tak bedzie latwiej) lepier zgywac to na mojej konsoli (chce jeszcze kupic komp.Urei-a i wpiac go na sume czy na yamaszce o2r
poniewaz wiele mich znajomych zgrywa wlasnie na cyfrze mowiac ze i tak nie uzywasz mic ,preampow itp mowia ze to jest czysty sygnal i lepiej tego typu muze zgrywac na cyfrze
jaka jest wasza opinia?
poniewaz mam teraz dylemat chce zalozyc studyjko do zgrywek i masteru a wiadomo nie moge patrzec tylko na siebie poniewaz beda zgrywc rozne gropy ktore graja zupelnie cos innego niz ja moze beda gitary vocale itp zywa muza
teraz powiedzcie aby to wyrownac aby bylo i dla mnie ok i dla innych
lepiej zgryac na moim stole czy na cyfrze typu 02r?
atak poza to jak to zgrywac jezeli na 02r no to wiadomo ze adaten na kompa a jezeli na moim to jak na pro toolsa(czyli tez musialbym go kupic)czy na np da-88 lub moze na tasme?
poprost niewiem jak to zgrac aby uzyskac naj jakosc kazdy ma swoje jakies przyzwyczajenia np(mojznajomy z londynu ma kupe gratow ale naprawde wypasy na konsolecie nava i zgrywa sobie na kaseciaka tzn taki stary wieloslad z dbx)i mowi ze to jest to
moze ktos ma podobna konfiguracje jak ja i ma cos do przekazania moze ktos z was mial juz podobny problem(kupic nie problem wiadomo)
Analog vs cyfra do VSTi
Re: Analog vs cyfra do VSTi
karta to rme multiface
na moim to jak na pro toolsa(czyli tez musialbym go kupic)czy na np da-88 lub moze na tasme?
Nic nie rozumiem. Masz kompa z wielośladem, to w czym problem? Po cholerę Ci ProTools?
Zgrywaj na Soundcrafcie, zapisuj w swoim programie, kartę masz zawodową, musi być ok. Nie kombinowałbym z żadnymi 02R.
Pozdrawiam - Leff
na moim to jak na pro toolsa(czyli tez musialbym go kupic)czy na np da-88 lub moze na tasme?
Nic nie rozumiem. Masz kompa z wielośladem, to w czym problem? Po cholerę Ci ProTools?
Zgrywaj na Soundcrafcie, zapisuj w swoim programie, kartę masz zawodową, musi być ok. Nie kombinowałbym z żadnymi 02R.
Pozdrawiam - Leff
Leff - Szczecin
Mix analog vs cyfra
sumowanie analogowe
Sumowanie analogowe a cyfrowe
10 min. na wyszukiwarce. Szkoda, że moje 10 min...
sumowanie analogowe
Sumowanie analogowe a cyfrowe
10 min. na wyszukiwarce. Szkoda, że moje 10 min...
- Miłaszewski
02r brzmi paskudnie, o wiele lepszym mikserem jest 01V96 lub jesli masz budzet 02r96. Miksuj w komputerze, nie uzywaj miksera, kup dobry kompresor (np. 2*1176) i uzywaj go na sumie.
[addsig]
[addsig]
...02r brzmi paskudnie, o wiele lepszym mikserem jest 01V96 lub jesli masz budzet 02r96. Miksuj w komputerze, nie uzywaj miksera, kup dobry kompresor (np. 2*1176) i uzywaj go na sumie.
...
czyli co zgrewac lepiej sadzisz te zawnetrzne instr na kompa i tam robic mix na cubase ? nie lepiej wyjsc 8 kanalami i tam robic mix plus moje instrumenty zew. do tego poglos z lexicona i kompresja na mix oczywiscie eq na analogowym mixerze jest owiele latwiejsza .?
...
czyli co zgrewac lepiej sadzisz te zawnetrzne instr na kompa i tam robic mix na cubase ? nie lepiej wyjsc 8 kanalami i tam robic mix plus moje instrumenty zew. do tego poglos z lexicona i kompresja na mix oczywiscie eq na analogowym mixerze jest owiele latwiejsza .?
czyli co zgrewac lepiej sadzisz te zawnetrzne instr na kompa i tam robic mix na cubase ? nie lepiej wyjsc 8 kanalami i tam robic mix plus moje instrumenty zew. do tego poglos z lexicona i kompresja na mix oczywiscie eq na analogowym mixerze jest owiele latwiejsza .?...
Nikt nie zabrono dolożyć Lexicona do mixu w Cubase, no nie? A masz automatyke żeby w razie potrzeby np. dodać pogłosu do niektórych fragmentów.
EQ na analogu moze byc nieco lepsza od tej wbudowanej w Kubusia, ale tutaj wystarczy sie zaopatrzyc w MasterQ i pokaz mi analoga ktory mu dorowna (moze poza Manley Massive Passive - swoja droga bardzo chetnie zobaczylbym testy porownawcze tych dwu gigantów equalizacji)
Ogolnie - nie warto sie ladowac w analogi, nawet jezeli jeszcze teraz cyfra nieco ustępuje analogom w niektórych aspektach, to za jakies 3 do 5 lat wdepcze je w ziemię i przyklepie. Pamietaj że analog nad cyfrą ma jakies 70 lat przewagi w rozwoju, ale w zasadzie już osiągnął absolutne granice swoich możlwości. Cyfra, rozwijając się od około 10 lat, IMO nie ukazała nam jeszcze nawet 10% swojego potencjału.
[addsig]
Nikt nie zabrono dolożyć Lexicona do mixu w Cubase, no nie? A masz automatyke żeby w razie potrzeby np. dodać pogłosu do niektórych fragmentów.
EQ na analogu moze byc nieco lepsza od tej wbudowanej w Kubusia, ale tutaj wystarczy sie zaopatrzyc w MasterQ i pokaz mi analoga ktory mu dorowna (moze poza Manley Massive Passive - swoja droga bardzo chetnie zobaczylbym testy porownawcze tych dwu gigantów equalizacji)
Ogolnie - nie warto sie ladowac w analogi, nawet jezeli jeszcze teraz cyfra nieco ustępuje analogom w niektórych aspektach, to za jakies 3 do 5 lat wdepcze je w ziemię i przyklepie. Pamietaj że analog nad cyfrą ma jakies 70 lat przewagi w rozwoju, ale w zasadzie już osiągnął absolutne granice swoich możlwości. Cyfra, rozwijając się od około 10 lat, IMO nie ukazała nam jeszcze nawet 10% swojego potencjału.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
i wchodza powoli 64 bity......