Witam; widze ze nie obejdzie sie bez tego plug-in'a; oczywiscie moge wymienic CPU - i nawet zastanawialem sie nad tym - ale jednak ze wzgledow finansowych poczekam z tym jeszcze;
Co sadzicie o tym 'zamrazaczu'? Jest jakas lepsza alternatywa?
(pytanie oczywiscie do tych ktorzy uzywaja/uzywali starszych sequenzerow ktore nie maja wbudowanej tej funkcji)
dzieki
BorderOvca
FX Freeze czy cos innego?
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!
Re: FX Freeze czy cos innego?
...Witam; widze ze nie obejdzie sie bez tego plug-in'a; oczywiscie moge wymienic CPU - i nawet zastanawialem sie nad tym - ale jednak ze wzgledow finansowych poczekam z tym jeszcze;
(pytanie oczywiscie do tych ktorzy uzywaja/uzywali starszych sequenzerow ktore nie maja wbudowanej tej funkcji)
dzieki
BorderOvca...
zawsze mozesz podzielic utwor na kilka projektow ale sprawa z zamrazaniem jest znacznie wygodniejsza i daje mozliwosc poruszania sie do konca w jednej sesji programu
dzieki
BorderOvca...
zawsze mozesz podzielic utwor na kilka projektow ale sprawa z zamrazaniem jest znacznie wygodniejsza i daje mozliwosc poruszania sie do konca w jednej sesji programu
WIEM: że skuteczną metoda jest po prostu renderowanie owtyczkowanych tracków do osobnych śladów. Zachowując oryginalny ślad z wtyczkami ( ślad zmutowany a wtyczki wyłączone, a więc oddech dla CPU ) rezerwujesz sobie możlwość powrotu do edycji.
WYDAJE MI SIĘ: że to właśnie robią algorytmy typu FX freeze - z tą różnicą że robią to autoamtycznie.
pozdrowienia
WYDAJE MI SIĘ: że to właśnie robią algorytmy typu FX freeze - z tą różnicą że robią to autoamtycznie.
pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
FX Freeze jest wrapperem. Tworzy kopie swoich wtyczek VST (doslownie tworzy w swoim podkatalogu w \\vstplugins dodatkowy maly plik dll o takiej nazwie, jak zamrazany plugin), "dopina" do interfejsu wlasciwej wtyczki swoje przyciski - Freeze i UltraFreeze. Jeden z nich odciaza procesor z dzialania pluginu, drogi dodatkowo zwalnia pamiec komputera.
Przy pierwszym odtwarzaniu hosta nastepuje automatyczny bouncing sladu na track (dokladnie tego fragmentu, ktory jest aktualnie odtwarzany). Ponowne odtworzenie jest juz czytane z wczesniej utworzonego automatycznego zgrania fragmentu danego sladu.
Przy pierwszym odtwarzaniu hosta nastepuje automatyczny bouncing sladu na track (dokladnie tego fragmentu, ktory jest aktualnie odtwarzany). Ponowne odtworzenie jest juz czytane z wczesniej utworzonego automatycznego zgrania fragmentu danego sladu.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...FX Freeze jest wrapperem.
i z tego własnie powodu ma poważną wadę - nie można w nim użyc wtyczek dostarczonych razem z softem i "przypisanych" do tego softu.
Dlaczego? Ano dlatego że taka wtyczka dostarczona np. z Cubase sprawda czy host który ją zawołał to właśnie Cubase i odmaiwia pracy w innym przypadku. A przy użyciu wrappera typu FxFreeze dla wytczki hostem jest juz nie Cubase tylko FxFreeze.
Czyli - kolejny raz piraci mają lepsze oprogramowanie od legalnych, spiratowane wtyczki działają bez zgrzytów
[addsig]
i z tego własnie powodu ma poważną wadę - nie można w nim użyc wtyczek dostarczonych razem z softem i "przypisanych" do tego softu.
Dlaczego? Ano dlatego że taka wtyczka dostarczona np. z Cubase sprawda czy host który ją zawołał to właśnie Cubase i odmaiwia pracy w innym przypadku. A przy użyciu wrappera typu FxFreeze dla wytczki hostem jest juz nie Cubase tylko FxFreeze.
Czyli - kolejny raz piraci mają lepsze oprogramowanie od legalnych, spiratowane wtyczki działają bez zgrzytów
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Witam; dzieki za opisy dzialania, wyjasnienia dot. wtyczki itd;
nie wiem czy zle sprecyzowalem pytanie czy poprostu nikt nie zna innego/lepszego programu/sposobu na odciazenie CPU (ew. RAM-u);
Jesli jednak byl to moj blad to precyzuje pytanie:
Czy ktos zna z doswiadczenia inne wtyczki/programy lub sposoby na odciazenie CPU przy pracy z plugin-ami efektowymi, instrumentami VST itp.?
Dzieki z gory, pozdrawiam
BorderOvca
nie wiem czy zle sprecyzowalem pytanie czy poprostu nikt nie zna innego/lepszego programu/sposobu na odciazenie CPU (ew. RAM-u);
Jesli jednak byl to moj blad to precyzuje pytanie:
Czy ktos zna z doswiadczenia inne wtyczki/programy lub sposoby na odciazenie CPU przy pracy z plugin-ami efektowymi, instrumentami VST itp.?
Dzieki z gory, pozdrawiam
BorderOvca
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!
......FX Freeze jest wrapperem.
To nie jest wada, tylko podejscie tworcow softu. Bronia sie, i tyle.
Dla przykladu - UAD1 i PoCo takze jest wrapperem, o czym nie kazdy wie. To sterownik dostarcza hostowi przez odpowiedni API zgloszenie API VST. Czyli wraper dostarczy tam wtyczke, gdzie ma dostarczyc.
Nie zawsze tak jest.
To nie jest wada, tylko podejscie tworcow softu. Bronia sie, i tyle.
Dla przykladu - UAD1 i PoCo takze jest wrapperem, o czym nie kazdy wie. To sterownik dostarcza hostowi przez odpowiedni API zgloszenie API VST. Czyli wraper dostarczy tam wtyczke, gdzie ma dostarczyc.
Nie zawsze tak jest.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!