Adobe Audition - nagrywanie ścieżek

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
cichydd
Re: Adobe Audition - nagrywanie ścieżek

Post autor: cichydd » niedziela 28 sie 2005, 21:04

jak ustawie na analog mix to mi nagrywa tak jak chce ale czysta gitare bez przesteru ktory mam robiony poprzez amplitube :(...

Nie da się nagrywać w Audition razem z efektem na śladzie, mozna go tylko nałozyć po nagraniu. Chyba że Amplitube pracuje pod kontrolą innego programu, ale wtedy musza się również nagrywać inne ślady bo ASIO jest przez Audition tak samo interpretowane jak inne żródła WAVE - czyli jesli Audition nagrywa z programu pod ASIO to wtedy nagrywa również wszystkie dżwięki jakie są odtwarzane przez niego samego ABY nagrywac przez Amplitube potrzebujesz programu który działa pod ASIO i ma mozliwość wpinania efektów na ścieżkach ( np. Cubase )

Awatar użytkownika
bastard79

Post autor: bastard79 » poniedziałek 29 sie 2005, 22:00

Nie da się nagrywać w Audition razem z efektem na śladzie, mozna go tylko nałozyć po nagraniu. Chyba że Amplitube pracuje pod kontrolą innego programu, ale wtedy musza się również nagrywać inne ślady bo ASIO jest przez Audition tak samo interpretowane jak inne żródła WAVE - czyli jesli Audition nagrywa z programu pod ASIO to wtedy nagrywa również wszystkie dżwięki jakie są odtwarzane przez niego samego ABY nagrywac przez Amplitube potrzebujesz programu który działa pod ASIO i ma mozliwość wpinania efektów na ścieżkach ( np. Cubase )...

ok, w takim razie poszukam jakiejs starszej wersji cubase, moze mi pojdzie :)

dzieki za pomoc.

Awatar użytkownika
bastard79

Post autor: bastard79 » poniedziałek 29 sie 2005, 22:06

i jeszcze jedna sprawa, jaki program polecacie do dogrania perkusji tak zeby to jakos brzmialo, oczywiscie program musi byl łatwy przyjemny w obsludze, i aby bez problemu robić jakieś loopy albo uzywac nawet gotowych .

ODPOWIEDZ