Reverb Waves

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Feefrock
Reverb Waves

Post autor: Feefrock » poniedziałek 08 sie 2005, 11:18

Każdy chyba zna tę wtyczkę. Jest to najpopularniejszy i chyba najlepszy pogłos wtyczkowy. Może podzielicie się swoimi uwagami na temat jego funkcjonalności? Jakieś specjalne ustawienia na vocal, bębny instrumenty, przy których brzmi najlepiej. Jak go ustawić w auxie? Ja zauważyłem jedną rzecz, która mi się w nim nie podoba. Bez względu na rodzaj (room, hall, chamber) otoczenie brzmi bardzo podobnie.

SHIVOO
Kontakt:

Re: Reverb Waves

Post autor: SHIVOO » poniedziałek 08 sie 2005, 11:23

...Każdy chyba zna tę wtyczkę.

kurcze... ja nie znam... Coś mi umknęło ? :)

pozdro !

Awatar użytkownika
MG

Post autor: MG » poniedziałek 08 sie 2005, 16:01

...Jest to najpopularniejszy i chyba najlepszy pogłos wtyczkowy... **********************

Popracuj na PSP - EasyVerb a zmienisz zdanie.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » poniedziałek 08 sie 2005, 17:09

......Jest to najpopularniejszy i chyba najlepszy pogłos wtyczkowy... **********************

Popracuj na PSP - EasyVerb a zmienisz zdanie....

z calym szacunkiem dla psp, ale i ja nie spotkalem lepiej brzmiacego natywnego procesora od Reverb Waves

Davi

Post autor: Davi » poniedziałek 08 sie 2005, 17:58

i PSP EasyVerb i Waves Rverb ... są świetne ! ja do wokalu często używam tego pierwszego pluginu , Rverba przeważnie na ślady tomów , werbel i wszędzie tam gdzie potrzebuje ustawić świetny i dopieszczony pogłos typu haalls, plates,czy Rooms , zresztą Waves Rverb, mniej obciąża procesor od PSP Easy Verb, może wiec dlatego w takiej kolejności ? a może podświadomie PSP wydaje mi się być lepszy , a może Waves Rverb bardziej uniwersalny hmm klasyczny...?

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » poniedziałek 08 sie 2005, 23:49

...i PSP EasyVerb i Waves Rverb ... są świetne ! ja do wokalu często używam tego pierwszego pluginu , Rverba przeważnie na ślady tomów , werbel i wszędzie tam gdzie potrzebuje ustawić świetny i dopieszczony pogłos typu haalls, plates,czy Rooms , zresztą Waves Rverb, mniej obciąża procesor od PSP Easy Verb, może wiec dlatego w takiej kolejności ? a może podświadomie PSP wydaje mi się być lepszy , a może Waves Rverb bardziej uniwersalny hmm klasyczny...?

...

Rverb, niezależnie od ustawień ma barwę dudniącą - czy i Wy zauważyliście ten mankament. Mniej lub bardziej ale robi się zawsze studnia.

Davi

Post autor: Davi » wtorek 09 sie 2005, 00:00

nie zauważyłem by moje ścieżki dudniały ? wręcz przeciwnie , ? wszystko to kwestia ustawiania ! nie bałem się kręcić gałkami ,czy suwakami i słuchać, może to dlatego …

pozdrawiam

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » wtorek 09 sie 2005, 01:32

...Każdy chyba zna tę wtyczkę. Jest to najpopularniejszy i chyba najlepszy pogłos wtyczkowy. Może podzielicie się swoimi uwagami na temat jego funkcjonalności? Jakieś specjalne ustawienia na vocal, bębny instrumenty, przy których brzmi najlepiej. Jak go ustawić w auxie? Ja zauważyłem jedną rzecz, która mi się w nim nie podoba. Bez względu na rodzaj (room, hall, chamber) otoczenie brzmi bardzo podobnie....

Masz na myśli RVerb, czy TrueVerb??

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » wtorek 09 sie 2005, 07:53

Rverb, niezależnie od ustawień ma barwę dudniącą - czy i Wy zauważyliście ten mankament. Mniej lub bardziej ale robi się zawsze studnia.

Charakter brzmienia poglosu (jesli mowimy o charakterystyce) w przypadku w tyczki Wawes Rverb zalezy od ustawienia korektora w prawym gornym rogu. Moze i gotowe presety dudnia ale jak sobie sam ustawie charakterystyke poglosu nie ma prawa nic dudnic i syczeć.

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » wtorek 09 sie 2005, 10:41

Charakter brzmienia poglosu (jesli mowimy o charakterystyce) w przypadku w tyczki Wawes Rverb zalezy od ustawienia korektora w prawym gornym rogu. Moze i gotowe presety dudnia ale jak sobie sam ustawie charakterystyke poglosu nie ma prawa nic dudnic i syczeć....

Wszystko się zgadza, ale brzmi dopiero w miarę w extremalnych ustawieniach. Przy podobnych parametrach w innych pogłosach (lącznie ze sprzętowymi) brzmienie jest w miarę gotowe do grania. W RVerbie trzeba zawsze zjeżdżać maksymalnie z górą bo jest za jasna. Ale i tak brzmi świetnie w porównaniu z konkurencją.

ODPOWIEDZ