Jaki komputer wasze propozycje

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
marcink
Re: Jaki komputer wasze propozycje

Post autor: marcink » piątek 08 lip 2005, 12:05

laptop raczej odpada nie ma to jak stacjonarny, a o sadzicie o procku czy lepszy bedzie amd czy pentium

a z ta zintegrowana karta graf. to i tak nie jestem przekonany

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » piątek 08 lip 2005, 17:55

ezeli chodzi o te strony to przejrzalem je tylko ze raczej nie chodzi mi o zestaw komputerowy bo wiadomo ze one sa takie "do wszystkiego po trochu" a mi chodzi o komp wylacznie do zastosowan muzycznych. tak wiec przydaloby sie abyscie doradzilimi czy wziasc amd czy intela czy wystarczy np nforce ze zintegrowana grafa czy nie itp.

Nie wiem gdzie ty tam widziałes coś na temat zestawów ?

Jedna z tych stron to sklep w którym możesz poznać ceny ( oraz opinie uzytkowników ) PODZESPOŁÓW komputera. Pozostałe strony w postaci szczegółowych testów i artykułów zawierają dokładne odpowiedzi na wszystkie twoje pytania + te których sam jeszcze nie znasz ( im dalej w las tym więcej pytań ) Ale skoro jesteś leniwy to zasmiecaj forum dalej kolejnym wątkiem bez końca i rozwiązania, zapewniam Cię że wiele się nie dowiesz w ten sposób.

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 08 lip 2005, 19:08

czas najwyzszy nauczyc sie czytac i szukac interesujacych informacji a nie czekac az ktos poda ci na tacy - w ten sposob wiedzy sie nie zdobedzie....

to nie tylko do autora tego topicu ale i wszystkich leniwych malolatow i nowicjuszy - ruszyc glowa!!!!

co do proca to amd(ciszej wydajnie i chlodniej)

marcink

Post autor: marcink » piątek 08 lip 2005, 20:02

rozumiem ze takie tematy juz byly, przejrzalem forum, ale ostatni tego typu temat byl ponad pol roku temu a sami wiecie ze w branzy komputerowej pol roku to duzo, a ja sam nie zabardzo sie znam na tym nawet jak przeczytam jakis test podzespolu to nie zabardzo czaje o czym oni wogole pisza, dlatego wolalem sie spytac osob ktore napewno lepiej ogarniaja ten temat i tyle

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » piątek 08 lip 2005, 20:58

Hej

Ja mysle, ze to jest tak jak zajmujesz sie muza zawodowo to masz PowerBooka i klopot z glowy. A jak nie to kup AMD 64, plyte Gigabyte,ram Kingston, grafike 256mb, polecam obudowe Logic. Dobry cichy wiatrak to z 80zl.Karta muzyczna to wiadomo inna bajka. Ja mam taki uklad i dziala super. Nie kupilem zadnych plyt za 2tys zl itd itd. Czasem mam wrazenie, ze ludzie radza wielkobudzetowe PC drogie instrumenty itd, aefekt jest taki ze na slabym sprzecie mozesz krecic lepiej.Najwazniejsze co masz w glowe, sprzet tylko moze Ci troszke pomoc. Wiesz jaka muze robia na Atari:)

Awatar użytkownika
Bartos

Post autor: Bartos » piątek 08 lip 2005, 21:49

[...], grafike 256mb, [...]

hehe - sorry - ale to chyba do cubase`a 4? Rozumiem, ze będzie trójwymiarowy ze specjalną opcją surround sound :D w ktorej miks bedziesz robil z widoku FPP ;)

pozdr.

bjortos

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » sobota 09 lip 2005, 09:11

...[...], grafike 256mb, [...]

hehe - sorry - ale to chyba do cubase`a 4? Rozumiem, ze będzie trójwymiarowy ze specjalną opcją surround sound :D w ktorej miks bedziesz robil z widoku FPP ;)

pozdr.

bjortos...

Chyba chodziło mu o RAM, a nie pamięć na grafie, tylko przecinka nie ma :P. W każdym razie jeśli o RAM to przy 256MB TERAZ? Szaleństwo. Co najmniej 1GB RAMu...
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ