Słyszę o tym Korel Sound nie pierwszy raz, a ponieważ żadnego linka nikt nie udostępnił poza żartobliwym fakem, postanowiłem samemu poszukać jakiś informacji a najlepiej strony domowej producenta z prezentacja produktu. Niestety wyszukiwania za pomocą google zakończyło się fiaskiem. Co prawda bardzo głęboko nie wchodziłem; widząc, iż tematyka i częstotliwość pojawiania się tych dwóch wyrazów przy sobie rzedła postanowiłem przerwać poszukiwania. Wynikiem moich poszukiwań jest kilka nie działających, linków, oraz pochwały i zapewnienia o wielkiej przydatności i skuteczności ówże programu/ wtyczek. Niestety mam wrażenie, że jest to ciągłe powtarzanie zasłyszanych opinii nie mających nic wspólnego ze zetknięciem się z ów produktem. Zastanawiam się czy on rzeczywiście istnieje czy jest tak jak w przypadku syntezatora Bahn jest tylko fakem, a raczej legendą spragnionych doskonałego programu do wycinania poszczególnych „elementów” utworów. Jeżeli się mylę proszę o sprostowanie mojej wypowiedzi i podanie stosownych linków do ów produktu, tak, aby marzenia większości z nas urzeczywistniły się, a nie pozostały tylko marzeniami ściętej głowy oraz krążącej legendy ze smokiem.
Pozdrawiam
Wtyczka do ściągania linii basu
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
Re: Wtyczka do ściągania linii basu
... to się wygłupiłem
Na poczatku rozumiałem ale pózniej naparwde zastanawiałem sie o czym wy gadacie - przeciez to nie mozliwe.
A swoją drogą kolega się pyta o craka do tego Korela

...... to się wygłupiłem
Na poczatku rozumiałem ale pózniej naparwde zastanawiałem sie o czym wy gadacie - przeciez to nie mozliwe.
A swoją drogą kolega się pyta o craka do tego Korela
...
Ja ci dam cracka!!! Tyle się napisałem, obmyślam wersję dwa zero jeden beat alfa, nowe głosy, a Ty mi robotę rozwalasz gadaniem o crackach!
Jacek

Ja ci dam cracka!!! Tyle się napisałem, obmyślam wersję dwa zero jeden beat alfa, nowe głosy, a Ty mi robotę rozwalasz gadaniem o crackach!

Jacek
Dorzuć funkcję „wywal realizatora dźwięku” lub „reżysera” :). Aha brakuje tylko jeszcze przycisków „dodaj bicik” oraz „zmiana stylu” i „rób teledysk”
. Swoją droga może poprawimy szatę graficzna na bardziej interesującą. Zaraz przysiądę.

ŻE-NA-DA , cudujecie jakieś ciekawostki, o tym że szukam niewiadomo czego, skoro już używałem tej wtyczki to musi być przecież!
heh
już znalazłem, co prawda to nie ta co miałem ale ma podobne właściwości:
Steinberg Announces MultiComp Multiband Compressor
LUB
CQ1 Multi-Band Compander,
i co???
nie da sie prosto jednym posuwakiem wyciszyć wszystkiego poza najniższymi częstotliwościami???
dzięki za fatyge SLP!
UkiDocent
heh

Steinberg Announces MultiComp Multiband Compressor
LUB
CQ1 Multi-Band Compander,
i co???

dzięki za fatyge SLP!
UkiDocent
i co???
nie da sie prosto jednym posuwakiem wyciszyć wszystkiego poza najniższymi częstotliwościami???
o - to, to się da, co więcej - nie trzeba do tego żadnego kompresora, wystarczy filtr dolnoprzepustowy lub korektor (EQ). Tyle, że Ty nie pytałeś o wyodrębnienie najniższych częstotliwości a o wydzielenie linii basu, a to zupełnie co innego

o - to, to się da, co więcej - nie trzeba do tego żadnego kompresora, wystarczy filtr dolnoprzepustowy lub korektor (EQ). Tyle, że Ty nie pytałeś o wyodrębnienie najniższych częstotliwości a o wydzielenie linii basu, a to zupełnie co innego
...Dorzuć funkcję „wywal realizatora dźwięku” lub „reżysera” :). Aha brakuje tylko jeszcze przycisków „dodaj bicik” oraz „zmiana stylu” i „rób teledysk”
. Swoją droga może poprawimy szatę graficzna na bardziej interesującą. Zaraz przysiądę....
A słyszeliście o najnowszym pomyśle S.Polaka pt. "utwór interaktywny" ?
Ma to wyglądać tak, że gdy słuchacz będzie odtwarzał sobie na kompie jego piosenkę, to pewne fragmenty utworu będą pobierane na bieżąco ze strony Polaka i w odtwarzaczu domiksowywane do reszty piosenki.
Treść tych fragmentów ma być charakterystyczna dla danego regionu, płci słuchacza czy choćby jego imienia. Przykładowo, jeśli w tekście piosenki będzie zwrot "...cholerne (miasto), pieprzone (miasto)...", to słuchacz z Warszawy usłyszy w głośnikach "cholerna Warszawa, pieprzona Warszawa" a np. słuchacz z Opola usłyszy w tym momencie "cholerne Opole, pieprzone Opole".
Pomysł interesujący!!

A słyszeliście o najnowszym pomyśle S.Polaka pt. "utwór interaktywny" ?
Ma to wyglądać tak, że gdy słuchacz będzie odtwarzał sobie na kompie jego piosenkę, to pewne fragmenty utworu będą pobierane na bieżąco ze strony Polaka i w odtwarzaczu domiksowywane do reszty piosenki.
Treść tych fragmentów ma być charakterystyczna dla danego regionu, płci słuchacza czy choćby jego imienia. Przykładowo, jeśli w tekście piosenki będzie zwrot "...cholerne (miasto), pieprzone (miasto)...", to słuchacz z Warszawy usłyszy w głośnikach "cholerna Warszawa, pieprzona Warszawa" a np. słuchacz z Opola usłyszy w tym momencie "cholerne Opole, pieprzone Opole".
Pomysł interesujący!!
I'm representin' all the Whiteman's for across the world!!!!!
Yoda mówi: na twórczą niemoc sposoby różne są... 

Tak.Ta wtyczka to Knockout i była kilka numerów temu dołączona do E&S.Przykłady jej działania były też na płycie i powiem szczerze,że mnie to zaciekawiło bardzo.Jednak samemu nie udało mi się otrzymać takich efektów,a muszę zaznaczyć,że nie poddałem się szybko....
...
Ale ktoś musiał w jakimś programie to demo jakoś obrobić (chyba to był jakiś utwór Massive Attack). Bo chyba mało znanego producenta wtyczki freeware nie stać na łamanie prawa, a co więcej wykupienie od Massive Attack ścieżki wokalu oraz prawa do zamieszczenia kawałka ich utworu u siebie. też ktoś nieżle musiałby sięnatrudzić, żeby to zabrzmiałop tak jak brzmiało to demo. W tle taki lekki flangerek, ale raczej żadnym typowym flangerem/phaserem/chorusem czy czym-tam-jeszcze się takiego efeku nie uzyska. Zresztą ja nie wierzę w teorię spiskową, że producent tej wtyczki knockout zadawał by sobie tyle trudu, żeby ludziom kit wciskać, że ten ich programik niby taki dobry.
Myślę więc, że taka wtyczka/program jednak istnieje (za pomocą niego zostało to demo "przyrządzone"), a nic sięo tym nie słyszy chociażby dlatego, że to może być jakiś projekt uczelni/firmy jeszcze niedokończony, albo ukończony ale z jakichś powodów nieopublikowany. Pozostaje nam nic innego, jak czekać...

...
Ale ktoś musiał w jakimś programie to demo jakoś obrobić (chyba to był jakiś utwór Massive Attack). Bo chyba mało znanego producenta wtyczki freeware nie stać na łamanie prawa, a co więcej wykupienie od Massive Attack ścieżki wokalu oraz prawa do zamieszczenia kawałka ich utworu u siebie. też ktoś nieżle musiałby sięnatrudzić, żeby to zabrzmiałop tak jak brzmiało to demo. W tle taki lekki flangerek, ale raczej żadnym typowym flangerem/phaserem/chorusem czy czym-tam-jeszcze się takiego efeku nie uzyska. Zresztą ja nie wierzę w teorię spiskową, że producent tej wtyczki knockout zadawał by sobie tyle trudu, żeby ludziom kit wciskać, że ten ich programik niby taki dobry.
Myślę więc, że taka wtyczka/program jednak istnieje (za pomocą niego zostało to demo "przyrządzone"), a nic sięo tym nie słyszy chociażby dlatego, że to może być jakiś projekt uczelni/firmy jeszcze niedokończony, albo ukończony ale z jakichś powodów nieopublikowany. Pozostaje nam nic innego, jak czekać...
www.myspace.com/pchelki