Wtyczka do ściągania linii basu
chciałbym sie dowiedziec nazwy wtyczki do sound forge'a, która umożliwia oddzielenie lini basu od całej ścieżki, niedawno miałem wersję demo steinberga, ale jest mnóstwo podobnych wtyczek i nie mogę jej odnaleźć, której szukać?
Re: Wtyczka do ściągania linii basu
...chciałbym sie dowiedziec nazwy wtyczki do sound forge'a, która umożliwia oddzielenie lini basu od całej ścieżki, niedawno miałem wersję demo steinberga, ale jest mnóstwo podobnych wtyczek i nie mogę jej odnaleźć, której szukać?...
To aly pakiet wtyczek o nazwie COREL SOUND, pzoawalaja nie tylko oddzeilić linie basu , to smo robią z gitarami, i perkusją, nawet wszytkie instrumenty separuja i jakbyś chciał też z jakiegoś nagrania wyciac wokal to też potrafią sa zaje...., ale strasznie drogie
To aly pakiet wtyczek o nazwie COREL SOUND, pzoawalaja nie tylko oddzeilić linie basu , to smo robią z gitarami, i perkusją, nawet wszytkie instrumenty separuja i jakbyś chciał też z jakiegoś nagrania wyciac wokal to też potrafią sa zaje...., ale strasznie drogie
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
To aly pakiet wtyczek o nazwie COREL SOUND, pzoawalaja nie tylko oddzeilić linie basu , to smo robią z gitarami, i perkusją, nawet wszytkie instrumenty separuja i jakbyś chciał też z jakiegoś nagrania wyciac wokal to też potrafią sa zaje...., ale strasznie drogie...
...a łyżka na to:niemożliwe...
dowody poproszę
stronę producenta,wersje demo...
[addsig]
...a łyżka na to:niemożliwe...

[addsig]
-->play your reason system<--
...To aly pakiet wtyczek o nazwie COREL SOUND, pzoawalaja nie tylko oddzeilić linie basu , to smo robią z gitarami, i perkusją, nawet wszytkie instrumenty separuja i jakbyś chciał też z jakiegoś nagrania wyciac wokal to też potrafią sa zaje...., ale strasznie drogie...
No ja spotkałem się z wtyczką, która oddzielałą wokal od reszty, ale to cienko działało (możliwe, że programik był w EiS). I coś w ten Corel Sound nie wierzę. Gdyby toto było skuteczne i ścieżka po wycięciu czegoś brzmiała w miarę normalnie (cudów nie wymagajmy...) to na pewno byłoby można to w necie znaleźć, w EiS by pisali itp.
A swoją drogą słyszałem, że komuś wreszcie się udało zrobić program do konwertowania z audio na midi. Firma nazywa się Zenph Studios i odrestaurowali już koncerty Goulda (Wariacje Goldbergerowskie) i Cortorta (coś Chopina). Ich adres: http://www.zenph.com/
No ja spotkałem się z wtyczką, która oddzielałą wokal od reszty, ale to cienko działało (możliwe, że programik był w EiS). I coś w ten Corel Sound nie wierzę. Gdyby toto było skuteczne i ścieżka po wycięciu czegoś brzmiała w miarę normalnie (cudów nie wymagajmy...) to na pewno byłoby można to w necie znaleźć, w EiS by pisali itp.
A swoją drogą słyszałem, że komuś wreszcie się udało zrobić program do konwertowania z audio na midi. Firma nazywa się Zenph Studios i odrestaurowali już koncerty Goulda (Wariacje Goldbergerowskie) i Cortorta (coś Chopina). Ich adres: http://www.zenph.com/
www.myspace.com/pchelki
No ja spotkałem się z wtyczką, która oddzielałą wokal od reszty, ale to cienko działało (możliwe, że programik był w EiS). I coś w ten Corel Sound nie wierzę....**********************
Tak.Ta wtyczka to Knockout i była kilka numerów temu dołączona do E&S.Przykłady jej działania były też na płycie i powiem szczerze,że mnie to zaciekawiło bardzo.Jednak samemu nie udało mi się otrzymać takich efektów,a muszę zaznaczyć,że nie poddałem się szybko....

[addsig]
-->play your reason system<--
no OK, ale może jakaś prosta wtyczka, którą można ściągnąć wiem, że to był jakiś COMMPRESSOR, tyle że jest mnóstwo podobnych, może ktoś używa akurat to proszę o wskazanie nazwy
...no OK, ale może jakaś prosta wtyczka, którą można ściągnąć wiem, że to był jakiś COMMPRESSOR, tyle że jest mnóstwo podobnych, może ktoś używa akurat to proszę o wskazanie nazwy...
nie ma takiej "idealnie oddzielającej" wtyczki - nie wiem z jakiego rodzaju muzyki chcesz wyciągnąć ten bass, ale w większości przypadków możesz zrobić tak:
1. przepuścić dany fragment utworu przez filtr doloprzepustowy (lowpass) który znajdziesz w samym SounForge'u, ustaw tak żeby obcinał powyżej 200Hz albo nawet 150
2. otrzymany sygnał będzie dosyć zamulony (wiadomo) i żeby go trochę zchropowacić i przez to uwyraźnić można go przepuścić przez jakiś lekki distortion, albo jakąś wtyczkę do uwydatniania bassu (np. Waves Max-bass albo Steinberg BassMaximizer czy cóś w tym stylu..), ablo przez jakiś Exciter.
Najwygodniej jest przepuścić taki sygnał przez jakiś programowy (lub najlepiej analogowy....) filtr typu lowpas i wysterować to gałkami CUTOOF i RESO.............
Albo dobrze odsłuchać zamulony po low-pass'ie sygnał, wychwycić z niego melodię basu i zagrać ją samemu na czy tam Ci akurat najwygodniej.
Proste.
Nie wynaleziono jeszcze wtyczki z cyklu "Idź pan spać a ja wszystko zrobię.."
Pozdrowienia.
nie ma takiej "idealnie oddzielającej" wtyczki - nie wiem z jakiego rodzaju muzyki chcesz wyciągnąć ten bass, ale w większości przypadków możesz zrobić tak:
1. przepuścić dany fragment utworu przez filtr doloprzepustowy (lowpass) który znajdziesz w samym SounForge'u, ustaw tak żeby obcinał powyżej 200Hz albo nawet 150
2. otrzymany sygnał będzie dosyć zamulony (wiadomo) i żeby go trochę zchropowacić i przez to uwyraźnić można go przepuścić przez jakiś lekki distortion, albo jakąś wtyczkę do uwydatniania bassu (np. Waves Max-bass albo Steinberg BassMaximizer czy cóś w tym stylu..), ablo przez jakiś Exciter.
Najwygodniej jest przepuścić taki sygnał przez jakiś programowy (lub najlepiej analogowy....) filtr typu lowpas i wysterować to gałkami CUTOOF i RESO.............
Albo dobrze odsłuchać zamulony po low-pass'ie sygnał, wychwycić z niego melodię basu i zagrać ją samemu na czy tam Ci akurat najwygodniej.
Proste.
Nie wynaleziono jeszcze wtyczki z cyklu "Idź pan spać a ja wszystko zrobię.."
Pozdrowienia.
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)
witam. ja ostatnio slyszalem, ze w stanach powstala maszyna do oddzielania dzwiekow z utworow, ale nie jeste tego pewien. Co do takich wtyczek, to nie slyszalem. Bardziej prawdopodobna jest maszyna niz wtyczka nie?? pozdrowienia
...Wtyczka do ściągania linii basu...
Ściągnij basistę który to bez problemów zagra i... oby nie był dobrym "wtykiem"
Ściągnij basistę który to bez problemów zagra i... oby nie był dobrym "wtykiem"

Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
...witam. ja ostatnio slyszalem, ze w stanach powstala maszyna do oddzielania dzwiekow z utworow, ale nie jeste tego pewien. Co do takich wtyczek, to nie slyszalem. Bardziej prawdopodobna jest maszyna niz wtyczka nie?? pozdrowienia...
www.e-muzyk.pl
www.e-muzyk.pl