ZAIKS - ułatwienie

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
internauta
Re: ZAIKS - ułatwienie

Post autor: internauta » czwartek 26 maja 2005, 17:38

Swoją drogą chciałbym zobaczyć "wysmażoną" przez Ciebie fortepianówkę-Twoją metodą.Myślę,że śmiechu byłoby co niemiara.(mam na myśli poprawność zapisu,grupowanie nut,skale,możliwości wykonawcze,poprawność zapisu linii melodycznej...

kazdego smieszy co innego ,mam ci napisac ze mnie smieszy uczenie sie na pamiec przez polowe zycia tego co moze zrobic z mnie komp w sekunde? pozatym mowimy o podgladowym zapisie utworu dla pewnej instutucji i nie przeginajmy
lubie robic muzyke komputerową

Awatar użytkownika
Freemind

Post autor: Freemind » piątek 27 maja 2005, 11:16

Witam wszystkich.

Niecałe 2 miesiące temu chciałem zgłosić utwór do ZAiKS. Po wysłaniu dokumentów zadzwoniła do mnie Pani i powiedziała, że nie przyjmą mi utworu ponieważ nie spełnia on podstawowego warunku - nie otrzymali od żadnego z emitentów informacji o publicznej emisji tego utwóru. Na szczęście utwór ma już za sobą nie jedną emisję radiową więc pewnie juz moge go zgłosić. Zastanawiam tylko po co, skoro "ZAiKS nie chroni utworów przed kradzieżą", a ściąganiem tantiem za wszeslkie emisje RTV zajmują sie inne organizacje chociażby STOART czy SAWP. Uważam, że ten podstawowy warunek związany z wcześniejszą emisją publicznej danego utwóru jest znacznym utrudnieniem. Pewnie dostawali za dużo zgłoszeń i chcieli nieco ograniczyć ich wpływ, co z pewnością im sie udało.

Pozdrawiam
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection

Awatar użytkownika
przedwczoraj

Post autor: przedwczoraj » piątek 27 maja 2005, 13:22

...Niecałe 2 miesiące temu chciałem zgłosić utwór do ZAiKS. Po wysłaniu dokumentów zadzwoniła do mnie Pani i powiedziała, że nie przyjmą mi utworu ponieważ nie spełnia on podstawowego warunku - nie otrzymali od żadnego z emitentów informacji o publicznej emisji tego utwóru...

Jeżeli ZAIKS przyjmuje w swe szeregi nowego członka to sprawdza czy jest on autorem oficjalnie funkcjonującym na rynku. Jeżeli byłeś wcześniej członkiem to dziwne, że miałeś problem. ZAIKS pobiera opłaty dla autorów, STOART i SAWP dla wykonawców.

Awatar użytkownika
polar

Post autor: polar » piątek 27 maja 2005, 15:51

Jeżeli ZAIKS przyjmuje w swe szeregi nowego członka to sprawdza czy jest on autorem oficjalnie funkcjonującym na rynku. Jeżeli byłeś wcześniej członkiem to dziwne, że miałeś problem. ZAIKS pobiera opłaty dla autorów, STOART i SAWP dla wykonawców.

...

dokładnie.
RAP

Awatar użytkownika
Columbo2000
Kontakt:

Post autor: Columbo2000 » piątek 27 maja 2005, 16:31

heh, a ja sie zastanawiam jak rozpisac solo ktore nawet nie wiem jak zagralem, bo jest takie pogmatwane
nie wiem co napisac, wiec nic nie napisze :)

Awatar użytkownika
Whiteman

Post autor: Whiteman » sobota 28 maja 2005, 16:00

co to za mezczyna ktory w ojsku nie byl...

Jedyny żywiciel rodziny lub cierpiący na jakieś schorzenie, tudzież facet po studiach... ostatecznie wariat, albo cwaniak (nie każdemu się udaje :) )

I'm representin' all the Whiteman's for across the world!!!!!

AdminEiS

Post autor: AdminEiS » niedziela 12 cze 2005, 12:39

...aha, i oni chcą jeszcze by załączyc zapis nutowy - skąd ja go wezmę kiedy wszystko układałem na komputerowym sekwencerze?...

W dzisiejszym wydaniu magazynu TVN24 e-Life można coś na ten temat zobaczyć . Najbliższe jest o godz. 12:40, a więc dosłownie ZA CHWILĘ!
[addsig]
Administrator serwisu

ODPOWIEDZ