Monitory - ale inaczej...

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
mel
Monitory - ale inaczej...

Post autor: mel » środa 20 kwie 2005, 01:21

Dla malej odmiany, chcialbym spytac o monitory, sle sredniego/dalekiego pola. To wieksza kasa, ale ciekawy jestem takich "absolutnych minimum" w rodzaju np alesisow w bliskim polu. A moze jakies "cywilne" kolumienki nienajgorzej sie sprawdzaja?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
JacekH

Re: Monitory - ale inaczej...

Post autor: JacekH » środa 20 kwie 2005, 09:57

...Dla malej odmiany, chcialbym spytac o monitory, sle sredniego/dalekiego pola. To wieksza kasa, ale ciekawy jestem takich "absolutnych minimum" w rodzaju np alesisow w bliskim polu. A moze jakies "cywilne" kolumienki nienajgorzej sie sprawdzaja?

pozdrawiam

...

TLC AMS Pro.

Jacek

Awatar użytkownika
mel

Post autor: mel » środa 20 kwie 2005, 18:05

TLC AMS Pro.

Jacek...

Tak, to dobre monitory, tyle ze jezeli sredniego, to raczej bliskiego/sredniego. Ja mam na mysli cos wiekszego - sredniego/dalekiego pola. Cos, na czym moglbym kontrolowac lepiej bas i moglbym chociaz sprobowac sil w, nazwijmy to umownie - "masteringu".

pozdrawiam

pemark

Post autor: pemark » środa 20 kwie 2005, 19:23

...Dla malej odmiany, chcialbym spytac o monitory, sle sredniego/dalekiego pola. To wieksza kasa, ale ciekawy jestem takich "absolutnych minimum" w rodzaju np alesisow w bliskim polu. A moze jakies "cywilne" kolumienki nienajgorzej sie sprawdzaja?

pozdrawiam

...

Zobacz na ostatnie ogłoszenia-mam na zbyciu monitory Dunlavy(nawet 6 szt.),to absolutny hi-end wsród monitorów studyjnych,niestety nieznanych z powodu braku reklamy.

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » środa 20 kwie 2005, 20:25

TLC AMS Pro.

Tak, to dobre monitory, tyle ze jezeli sredniego, to raczej bliskiego/sredniego. Ja mam na mysli cos wiekszego - sredniego/dalekiego pola. Cos, na czym moglbym kontrolowac lepiej bas i moglbym chociaz sprobowac sil w, nazwijmy to umownie - "masteringu".

pozdrawiam

...

One są całkiem spore Dosyć długo pracowałem na Genelec 1032A - swego czasu największe z ddudrożnych, jakie robił Genelec. Hafler TRM 8.1? Schodzą niżej od AMSów, ADAMów.

Jacek

Awatar użytkownika
Di_Monsta

Post autor: Di_Monsta » środa 20 kwie 2005, 21:33

Witam serdecznie.

Tak więc wtrącę tutaj swoje trzy grosze...

Co do monitorów tzw. średniego pola, używam zestawu Paradigm Monitor 3v.2. Ten Monitor w nazwie to jedynie nazwa serii, ale po dłuższym obsłuchaniu umożliwiają dość dobrą kontrolę basu i panoramy...

To tyle...

Pozdrawiam.

D_M

ODPOWIEDZ