Połączenie ADAT
-
Witam! Sporo ostanio czytam o ADA8000 Behringera i mocno przymierzam się do kupna. Nawet w ostatniej EiS natknąłem się na to urządzenie (patrz artykuł o Sojce). Wszystko niby wiem, ale jednak jednej rzeczy nie, a mianowicie: poza 8 wyjściami na tylnym panelu ADA ma też wejście i wyjście ADAT. W karcie mam to samo i teraz żeby nagrać np. garki na 8 śladów muszę podłączyć in i out w ADAT czy tylko out ? A tak przy okazji jakie kable optyczne byście polecili (w rozsądnej cenie
). Dzięki!

-
Re: Połączenie ADAT
...Witam! Sporo ostanio czytam o ADA8000 Behringera i mocno przymierzam się do kupna. Nawet w ostatniej EiS natknąłem się na to urządzenie (patrz artykuł o Sojce). Wszystko niby wiem, ale jednak jednej rzeczy nie, a mianowicie: poza 8 wyjściami na tylnym panelu ADA ma też wejście i wyjście ADAT. W karcie mam to samo i teraz żeby nagrać np. garki na 8 śladów muszę podłączyć in i out w ADAT czy tylko out ? A tak przy okazji jakie kable optyczne byście polecili (w rozsądnej cenie
). Dzięki!...
Witam,
Mysle ze nie musisz laczyc karty z Adatem przez WYJSCIE karty i WEJSCIE ADAT'a...przeciez nie wysylasz nic na ADATa prawda? chyba ze to jest synchronizacja, ale to juz bardziej zaawanasowani koledzy poradzą.
Pozdrawiam
Mateusz Telega

Witam,
Mysle ze nie musisz laczyc karty z Adatem przez WYJSCIE karty i WEJSCIE ADAT'a...przeciez nie wysylasz nic na ADATa prawda? chyba ze to jest synchronizacja, ale to juz bardziej zaawanasowani koledzy poradzą.
Pozdrawiam
Mateusz Telega
Pozdrawiam, Mateusz Telega
-
chyba ze to jest synchronizacja, ale to juz bardziej zaawanasowani koledzy poradzą.
Pozdrawiam
Mateusz Telega...
No właśnie co do tego nie mam pewności...
Pozdrawiam
Mateusz Telega...
No właśnie co do tego nie mam pewności...
Wystarczy jeżeli podłączysz ADAT out przetwornika do ADAT in karty tlyko synchronizacje ustaw na adat a światłowody to jakikolwiek jak to napisał Pan Maciej Bartkowiak "polecam siec sklepów Media Markt" jak Ci ktos powie, że trzeba jakeiś specjalne, to nie słuchaj my mamy najtańsze i śmigaja jak trzeba

Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
-
...Wystarczy jeżeli podłączysz ADAT out przetwornika do ADAT in karty tlyko synchronizacje ustaw na adat a światłowody to jakikolwiek jak to napisał Pan Maciej Bartkowiak "polecam siec sklepów Media Markt" jak Ci ktos powie, że trzeba jakeiś specjalne, to nie słuchaj my mamy najtańsze i śmigaja jak trzeba
...
Dzięki!

Dzięki!
adat out z kompa do behringera i masz dodatkowe 8 wyjsc analogowych
adat in w kompie do behringera i behringer robi 8 wejsc analogowych
swiatlowody po 40 -60 zeta za 2.5 metra......
nie daj sie zrobic na kretynskie pozlacane koncowki czy inne cuda - swiatlowod to zwykly kawalek przezroczystej plastikowej rurki
adat in w kompie do behringera i behringer robi 8 wejsc analogowych
nie daj sie zrobic na kretynskie pozlacane koncowki czy inne cuda - swiatlowod to zwykly kawalek przezroczystej plastikowej rurki
a w Tym sklepie a konkretnie TUTAJ dostaniesz swiatlowody 5 metrowe za 15zl
I to nie jest zart, sam tam kupowalem.
Facet sprzedaje tez na Allegro.
[addsig]
a w Tym sklepie a konkretnie TUTAJ dostaniesz swiatlowody 5 metrowe za 15zl
I to nie jest zart, sam tam kupowalem.
Facet sprzedaje tez na Allegro.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
...Witam! Sporo ostanio czytam o ADA8000 Behringera i mocno przymierzam się do kupna. Nawet w ostatniej EiS natknąłem się na to urządzenie (patrz artykuł o Sojce). Wszystko niby wiem, ale jednak jednej rzeczy nie, a mianowicie: poza 8 wyjściami na tylnym panelu ADA ma też wejście i wyjście ADAT. W karcie mam to samo i teraz żeby nagrać np. garki na 8 śladów muszę podłączyć in i out w ADAT czy tylko out ? A tak przy okazji jakie kable optyczne byście polecili (w rozsądnej cenie
). Dzięki!...
Upewnij się, że to ADAT, a nie S/PDIF...
Jacek

Upewnij się, że to ADAT, a nie S/PDIF...

Jacek
). Dzięki!...
Ciekawe czyj pomysł tym razem Behringer sprzedał jako swój:)?

Ciekawe czyj pomysł tym razem Behringer sprzedał jako swój:)?
"Hello" czy "heloł" ? Wybór należy do Ciebie:)
Ciekawe czyj pomysł tym razem Behringer sprzedał jako swój:)?...
Nie znasz Apogee Rosetta 800?
Jacek
Nie znasz Apogee Rosetta 800?

Jacek