......Myślę, że możesz zacząć od lektóry tego serwisu:
http://www.studio.use.pl/
Koniecznie zapoznaj sie też z tym:
http://wachmed.webpark.pl/kompres1.htm
Coś Ci jeszcze może podrzucę później.
przepraszam ale pozwolilem sobie zerknac na linki ktore kolega podzucil...tez jestem poczatkujacym, sorki ale przypadkowo zerknolem ... kolega wydaje sie byc milym i uczciwym gosciem wiec go pozdrawiam..ciebie rowniez i zycze powodzenia i pamietaj kreatywnosc cierpliwosc i praca daje efekty nie boj sie eksperymentowac ... kolega tez ma racje precyzuj swoje pytania bo rozbi sie goraco...juz to odczulem

...

dzięki za stronki. Faktycznie za mało precyzyjnie się wyraźiłem.

Te lekcje fizyki i "co to jest komputer", mam już daleko za sobą... Owczem miateriały w sieci są i jest ich dużo jednakże, zauważyłem w swojej nazwijmy to hobby( bo zaraz się urząd doczepi, o vat), błędy a to już chyba dużo i chcę po prostu się ich pozbyć i zacząc szybko stanowczą drogę profesjonalnego tworzenia muzyki. Wzgaca się ostatnio o dobry sprzęt muzyczny za grube pieniądze, a moje zamiłowanie, ucho i pociąg do muzyki wyprzedza mają wiedzę(glodna jest, ale dość tego zwierzania bo się popłaczę;-)). Wiemy, że sam sprzęt to za mało. Często wiedza(darmowa) w sieci jest na średnim poziomie... szukam zaufanej żetelnej wiedzy w książkach lub na płytach cd w postacji multimiedialnego video np: Opsługa Cubase sx, wzrokowcem jestem i taką wiedzę przyswajam najlepiej. Do tej pory i nadal pracuję w Cool Edit 2000 Adobe Audition i FL STUDIO 5. Ale Cubase to profes. maszyna chcę to opanowć. Wiem, że cos takiego było kiedyś w magazynie EIS na krązkach w postaci Video prezentacji. Może ktoś z was jeszcze posiada te płytki z video kursem cubase, tak żeby tym video załapać podstawy a resztę się doszlifuje z ksiązki "Szybki start Cubase Sx" ( właśnie co o tym sądzicie warte 49 zł, a może ktoś mi odsprzeda taniej?) ? Bardzo prosze o kontakt.
Oprucz właśnie Nauki Cubas sx chcę zaczerpnąc profesjonalnej wiedzy na temat masteringu i nagrywania w studiu czy to prof. czy to domowym. Jak najbardziej może być to wiedza fachowa i skomplikowana....nie boje się

Jeśli znacie takie stronki to czemu nie piszcie.
Pozdrawiam i miłego weekendy bo poniedziałek to raczej miły nie da się być, mam nadzieje, że pomożecie przynajmniej tu.