Przestery podczas rejestracji wokalu
a kabelek dobrze polutowany?:)
Sixtus...
Raczej tak. Myśle ze wcale by nie działało gdyby był źle polutowany. Chociaż mogę sie mylić.
Sixtus...
Raczej tak. Myśle ze wcale by nie działało gdyby był źle polutowany. Chociaż mogę sie mylić.
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection
Re: Przestery podczas rejestracji wokalu
Najlepiej wziąć inny mikrofon i spróbować coś nagrać. Jeśli dalej bedzie przester, to wiadomo, że mikrofon jest dobry.
...Najlepiej wziąć inny mikrofon i spróbować coś nagrać. Jeśli dalej bedzie przester, to wiadomo, że mikrofon jest dobry.
...
Wina może byc tak mikrofonu jak i sprzętu
Sprawdz na innym mikrofonie , bo dziwne ...napisałec że jak oddaliłes wokalicte to przester i tak był tyle że słabszy , to cos tu jest nie tak :) ...
No i kabelek tu tez duzo ma do zyczenia , kabelek i końcówki :)
...
Wina może byc tak mikrofonu jak i sprzętu
Sprawdz na innym mikrofonie , bo dziwne ...napisałec że jak oddaliłes wokalicte to przester i tak był tyle że słabszy , to cos tu jest nie tak :) ...
No i kabelek tu tez duzo ma do zyczenia , kabelek i końcówki :)
A napiecie phantom jest odpowiednie?
...A napiecie phantom jest odpowiednie?
...
Tak, odpowiednie - 48V
Może rzeczywiście muszę sprawdzić okablowanie.
...
Tak, odpowiednie - 48V
Może rzeczywiście muszę sprawdzić okablowanie.
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection
...A napiecie phantom jest odpowiednie?
...
Tu może być klucz.;-)
Karty Maya nie mają prawdziwego Phantomu (48V) tylko coś koło 12V. To jak widać za mało dla SP B1.
...
Tu może być klucz.;-)
Karty Maya nie mają prawdziwego Phantomu (48V) tylko coś koło 12V. To jak widać za mało dla SP B1.
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
Karty Maya nie mają prawdziwego Phantomu (48V) tylko coś koło 12V. To jak widać za mało dla SP B1....
O! Zobacz tu stoi napisane
:
http://www.audiomidi.com/common/cfm/product.cfm?pid=6026

http://www.audiomidi.com/common/cfm/product.cfm?pid=6026
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
...Karty Maya nie mają prawdziwego Phantomu (48V) tylko coś koło 12V. To jak widać za mało dla SP B1....
:
http://www.audiomidi.com/common/cfm/product.cfm?pid=6026...
Wiem wiem
. Ale ja tylko w celu próby postawienia diagnozy podłączyłem mikrofon do karty Maya. Normalnie używam preamp'a z Phantom 48V.

http://www.audiomidi.com/common/cfm/product.cfm?pid=6026...
Wiem wiem

Zastanów się co Ty piszesz , jesli naprawdę znasz podstawy...Mówisz że limiter tego nie "Tnie" prawda ?: a na kompie jest przesterowane? nie myślałeś o ściszeniu wejścia w karcie ?
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
za glosno dajesz z preampu
choc wokalista ktory sie drze do mikrofonu to kazdy mikrofon przesteruje....
choc wokalista ktory sie drze do mikrofonu to kazdy mikrofon przesteruje....