zwazywszy ze mam plytki w formacie giga zgrane na twardy dysk - to jak
zmusic haliona aby podczas importowania sampli nie zapisywal tych wybranych
i zaimportowanych do innego katalogu - co za kazdym razem czyni - dublując
te sample na dysku .. a to czasem ciezkie setki MB ...
a moze jakis inny sampler vst ktory tego nie robi mi polecicie?
Halion - jak zrobić żeby nie cache'ował próbek
Re: Halion - jak zrobić żeby nie cache'ował próbek
... jak zmusic haliona aby podczas importowania sampli nie zapisywal tych wybranych i zaimportowanych do innego katalogu - co za kazdym razem czyni - dublując te sample na dysku ..
Nie ma takiej możliwości. Halion, Kontakt, VSampler czy inne odtwarzacze próbek wymagają podczas importu zapisu próbek na dysku.
Te "odtwarzacze sampli" nie są jeszcze na tyle inteligentne aby w locie odtwarzać próbki z innych formatów
Bleah
Nawet gdy wyłączysz czytanie z dysku w Halionie to i tak próbki muszą niestety zostać zapisane na HD.
a moze jakis inny sampler vst ktory tego nie robi mi polecicie?...
Jedyny taki, który bezbłędnie czyta GIG to GigaStudio
Poczytaj gdzieś na forum czy GS "polubi" twoją konfigurację sprzętową bo jest strasznie wybredny
Nie ma takiej możliwości. Halion, Kontakt, VSampler czy inne odtwarzacze próbek wymagają podczas importu zapisu próbek na dysku.
Te "odtwarzacze sampli" nie są jeszcze na tyle inteligentne aby w locie odtwarzać próbki z innych formatów

Nawet gdy wyłączysz czytanie z dysku w Halionie to i tak próbki muszą niestety zostać zapisane na HD.
a moze jakis inny sampler vst ktory tego nie robi mi polecicie?...
Jedyny taki, który bezbłędnie czyta GIG to GigaStudio

Poczytaj gdzieś na forum czy GS "polubi" twoją konfigurację sprzętową bo jest strasznie wybredny