...To ja bym zrobił...
Mikser:
Souncraft Compact 10 lub coś z serii Yamahy MG
Karta dźwiękowa:
EMU 0404 lu 1212m
Julia też jest okej
Witam. To moj pierwszy post na tym forum, wiec sie przede wszystkim przywitam i pozdrowie brac muzyczna
niestety moja wiedze w temacie rejestracji dzwieku dopiero zdobywam, wiec miejcie litosc, dla moich moze infantylnych pytan.
Zatem: Jak sie podlacza mikser (np. compact 10) z karta pci? O ile mi wiadomo mikser nie ma wyjscia cyfrowego (poza takimi jak np. alessis MultiMix 16FXD - lecz te sa drogie)
Pytam sie o to w zwiazku z tematem. Tez nie wiem na jai rodzaj interfejs/pci urzadzenia sie zdecydowac. Wybor karty czy interfejsu jest uzalezniony chocby od tego ile sladow chce sie nagrywac. Ja chce moc rejestrowac perkusje - tak by kazdy slad sie oddzielnie zapisywal na kompie i bym mogl go edytowac w programie...Licze na Wasze uwagi. ...
Wygląda na to, że logicznym rozwiązaniem będzie interface audio z 8 wejściami mikrofonowymi i wyjściem cyfrowym
np. BEHRINGER ADA8000 Pro-8 Digital - ok 230€
albo Presonus Firepod - ok 700€ i tym podobne
Do Presonusa nie potrzeba dokupować karty dźwiękowej bo sam w sobie jest nią, natomiast co do Behringera to nie jestem pewien.
Jakby się dobrze rozejrzeć to znalazłoby się jeszcze kilka innych tego typu rozwiązań.
Strad
Nagrywam wyłącznie klasykę - orkiestry, chóry, zespoły kameralne, soliści itp.