Multiefekt do gitary
...No tak, ale POD 2.0 kosztuje 1000zł, a POD XT 1500zł, a footswich-e do nich kosztują też koło 1000zł. W sumie: 2000 lub 2500zł. (Zależy mi na tym aby to był efekt sterowany z podłogi)...
POP to klasa sama w sobie - reszta to marne imitacje symulacji (V-Amp i takie podobne:lol:) - warto zainwestować - sprawdza sie na scenie i w studiu - ma bdb klasy efekty. Dobrym rozwiązaniem jest też Pandora Korga - tania, mała z dużymi możliwościami jeśli faktycznie nie masz za dużo kasy...
POP to klasa sama w sobie - reszta to marne imitacje symulacji (V-Amp i takie podobne:lol:) - warto zainwestować - sprawdza sie na scenie i w studiu - ma bdb klasy efekty. Dobrym rozwiązaniem jest też Pandora Korga - tania, mała z dużymi możliwościami jeśli faktycznie nie masz za dużo kasy...
- janreinexen
Re: Multiefekt do gitary
...Ej, skoro interesuje Cię tylko przester, to MT-2 BOSS-a, ewentualnie inna kość. I kasy mniej i zbędnego staffu nie będzie......
Jeśli mowa już o kościach, to czy warto próbować montować takie ze schematów, lub odkupować np. na Allegro?
Jeśli mowa już o kościach, to czy warto próbować montować takie ze schematów, lub odkupować np. na Allegro?
Obecnie projektant systemów oświetleniowych LED
Przepraszam, że się wtrącę, ale miał ktoś z was do czynienia z tą kopią SANSAMP'a sprzedawaną na allegro ?
Warto w to zainwestować ? W końcu to tylko niecałe 200zł ?
Co o tym myślicie?
Co o tym myślicie?
POP to klasa sama w sobie - reszta to marne imitacje symulacji (V-Amp i takie podobne:lol:) - warto zainwestować - sprawdza sie na scenie i w studiu - ma bdb klasy efekty. Dobrym rozwiązaniem jest też Pandora Korga - tania, mała z dużymi możliwościami jeśli faktycznie nie masz za dużo kasy......
Powiedz szczerze- słyszałeś POD'a i VAMP'a 2 na żywo? W podobnych warunkach? Bo ten tekścik jest jakby "zasłyszany"... i widać, że pandory też w ręku nie miałeś...
Powiedz szczerze- słyszałeś POD'a i VAMP'a 2 na żywo? W podobnych warunkach? Bo ten tekścik jest jakby "zasłyszany"... i widać, że pandory też w ręku nie miałeś...
...phi...
...POP to klasa sama w sobie - reszta to marne imitacje symulacji (V-Amp i takie podobne:lol:) - warto zainwestować - sprawdza sie na scenie i w studiu - ma bdb klasy efekty. Dobrym rozwiązaniem jest też Pandora Korga - tania, mała z dużymi możliwościami jeśli faktycznie nie masz za dużo kasy......
Powiedz szczerze- słyszałeś POD'a i VAMP'a 2 na żywo? W podobnych warunkach? Bo ten tekścik jest jakby "zasłyszany"... i widać, że pandory też w ręku nie miałeś......
Nie będę udowadniał co miałem w ręku a co słyszałem - skoro się wypowiadam na forum na ten temat to mam ku temu jakieś podtsawy. A i nie odpisuj na ten post...
Powiedz szczerze- słyszałeś POD'a i VAMP'a 2 na żywo? W podobnych warunkach? Bo ten tekścik jest jakby "zasłyszany"... i widać, że pandory też w ręku nie miałeś......
Nie będę udowadniał co miałem w ręku a co słyszałem - skoro się wypowiadam na forum na ten temat to mam ku temu jakieś podtsawy. A i nie odpisuj na ten post...
Się muszę zgodzić, że POD zabija Behringer'a, który jest kupą. Pandora jest również OK, chciaz brzmieniowo nie dostaje do POD'a, ale ja uzywam i POD'a XT i Pandory i bardzo sobie chwalę. POD Xt + prosty sterownik to około 1800 zł, więc lepiej skusić się na POD'a Xt live za podobne pieniądze.
Pozdrawiam
H
Się muszę zgodzić, że POD zabija Behringer'a, który jest kupą. Pandora jest również OK, chciaz brzmieniowo nie dostaje do POD'a, ale ja uzywam i POD'a XT i Pandory i bardzo sobie chwalę. POD Xt + prosty sterownik to około 1800 zł, więc lepiej skusić się na POD'a Xt live za podobne pieniądze.
Pozdrawiam
H
Przypominam, że autor podkreślił że może przeznaczyć na zakup 1300PLN. Nie prosił o rady w stylu "dołóż drugie tyle". To jest problem większości forumowiczów. Jakk ktoś mówi, że może przeznaczyć tyle, to trzeba mu pomóc możliwie jak najlepiej. Każdy wie, że im więcej zapłaci tym lepiej będzie brzmiał. Nie zawsze się to sprawdza, ale w większości przypadków tak jest. Może czasami nie warto inwestować w swój sprzęt wszystkich pieniędzy i grać dla siebie w pokoju? Jeśli ktoś nie gra w pokoju to wyznaję taką zasadę: Kupić kiepskawe ale wszystko, zarobić i po kolei wymieniać.
...POD Xt + prosty sterownik to około 1800 zł, więc lepiej skusić się na POD'a Xt live za podobne pieniądze.
Pozdrawiam...
Jeśli faktycznie live jest za taką cenę...
pozdrowienia
Przypominam, że autor podkreślił że może przeznaczyć na zakup 1300PLN. Nie prosił o rady w stylu "dołóż drugie tyle". To jest problem większości forumowiczów. Jakk ktoś mówi, że może przeznaczyć tyle, to trzeba mu pomóc możliwie jak najlepiej. Każdy wie, że im więcej zapłaci tym lepiej będzie brzmiał. Nie zawsze się to sprawdza, ale w większości przypadków tak jest. Może czasami nie warto inwestować w swój sprzęt wszystkich pieniędzy i grać dla siebie w pokoju? Jeśli ktoś nie gra w pokoju to wyznaję taką zasadę: Kupić kiepskawe ale wszystko, zarobić i po kolei wymieniać.
...POD Xt + prosty sterownik to około 1800 zł, więc lepiej skusić się na POD'a Xt live za podobne pieniądze.
Pozdrawiam...
Jeśli faktycznie live jest za taką cenę...
pozdrowienia
drummer
...Przepraszam, że się wtrącę, ale miał ktoś z was do czynienia z tą kopią SANSAMP'a sprzedawaną na allegro ?
Co o tym myślicie?
...
niedługo /podobno już w tym kwartale/ za podobną kwotę będzie do nabycia "sansamp" behringera. A kopię Klonowicza mam i jest całkiem
spoko, na scenie brzmi fajnie,jedyne co można jej zarzucić to dość
spore szumy co raczej wyklucza nagrywanie /na przesterach/,
może to przez zasilanie /wyłącznie sieć/ . Osobiście uzywam symulację
Mesy i jest ona o wiele lepsza niż mesa ze Spidera II/też mam/.
"W drodze" jest Pod XT Live /dla ciekawych 1950 zeta/ zobaczymy co
tam da się ukręcić.
Co o tym myślicie?
...
niedługo /podobno już w tym kwartale/ za podobną kwotę będzie do nabycia "sansamp" behringera. A kopię Klonowicza mam i jest całkiem
tam da się ukręcić.
......Przepraszam, że się wtrącę, ale miał ktoś z was do czynienia z tą kopią SANSAMP'a sprzedawaną na allegro ?
Co o tym myślicie?
...
tam da się ukręcić....
Dzięki za info.
Pozdrawiam.
Co o tym myślicie?
...
tam da się ukręcić....
Dzięki za info.
Pozdrawiam.