Multiefekt do gitary
- janreinexen
Zastanawiam się nad kupnem multiefektu za jakieś 1300zł(mniej więcej). Co powiedzielibyście o Korgu AX1500G, lub ME50 Bossa, a może macie inne propozycje?
Mam zamiar raczej grać ciężką muzykę, więc stawiam przedewszystkim na distortion. Interesuje mnike głównie on, a jeśli chodzi o jakieś mniej ważne efekty to chciałbym mieć jakiegoś dobrego Deleya i chorusa.
Mój sprzęt to:
Squier Showmaster
Laney HardCoreMax 65
Z góry dzięki za odpowiedź.
Mam zamiar raczej grać ciężką muzykę, więc stawiam przedewszystkim na distortion. Interesuje mnike głównie on, a jeśli chodzi o jakieś mniej ważne efekty to chciałbym mieć jakiegoś dobrego Deleya i chorusa.
Mój sprzęt to:
Squier Showmaster
Laney HardCoreMax 65
Z góry dzięki za odpowiedź.
Re: Multiefekt do gitary
Ogolnym szacunkiem ciesza sie produkty Line6 z serii POD . Nad nimi tez pomysl .
...Ogolnym szacunkiem ciesza sie produkty Line6 z serii POD . Nad nimi tez pomysl ....
Zgadza się - kup POD-a 2.0 albo XT - POLECAM!!
Zgadza się - kup POD-a 2.0 albo XT - POLECAM!!
I ja, choć mam behringera, bo zabrakło mi już kasy na PODa. Też nie narzekam ale co POD to POD. Koledzy mają absolutną rację
drummer
Jeżeli ciężka muzyka, to lepszy jest Behringer... IMHO...
Nie znam ME 50, ale jeśli to młodszy brat GT-6, to polecam. Ja polecam BOSS-a, w tej kasie chyba nic lepszego nie znajdziesz.
Teraz wielkie IMO- na twoim miejscu sprzedałbym ten piecyk i kupił Spidera 212, albo nawet (jeśli pozwoli kasa) Spider head+kolumna. Słyszałem, wiem co mówię.
Nie znam ME 50, ale jeśli to młodszy brat GT-6, to polecam. Ja polecam BOSS-a, w tej kasie chyba nic lepszego nie znajdziesz.
Teraz wielkie IMO- na twoim miejscu sprzedałbym ten piecyk i kupił Spidera 212, albo nawet (jeśli pozwoli kasa) Spider head+kolumna. Słyszałem, wiem co mówię.
...phi...
- janreinexen
No tak, ale POD 2.0 kosztuje 1000zł, a POD XT 1500zł, a footswich-e do nich kosztują też koło 1000zł. W sumie: 2000 lub 2500zł. (Zależy mi na tym aby to był efekt sterowany z podłogi)
Sorry niedoczytałem do końca. Skoro grasz ciężko możesz jeszcze zakombinować w ten sposób: Jednak ten Behringer V-Amp (ok. 700PLN) i za pozostałe 600 jakieś kostki na przykład, albo kontroler FCB 1010
V-Amp 2
Kontroler
V-Amp 2
Kontroler
drummer
V-Amp ma już w zestawie przełącznik nożny (2x), ale trochę opóźnia. Nie wiem jak zachowuje się w przypadku kontrolera. Powinno ci wystarczyć 1300 na to i to
pozdrowienia
pozdrowienia
drummer
...No tak, ale POD 2.0 kosztuje 1000zł, a POD XT 1500zł, a footswich-e do nich kosztują też koło 1000zł. W sumie: 2000 lub 2500zł. (Zależy mi na tym aby to był efekt sterowany z podłogi)...
http://sound.pl/prod/5312/107.htm
ale tam drogo chyba ... wydaje mi sie ze go gdzies widzialem za niecale 2tys,
http://sound.pl/prod/5312/107.htm
ale tam drogo chyba ... wydaje mi sie ze go gdzies widzialem za niecale 2tys,
Ej, skoro interesuje Cię tylko przester, to MT-2 BOSS-a, ewentualnie inna kość. I kasy mniej i zbędnego staffu nie będzie...
...phi...