Filtry na zarejestrowaną już perkusję

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Elfuello
Filtry na zarejestrowaną już perkusję

Post autor: Elfuello » piątek 28 sty 2005, 03:25

Jestem w trakcie nagrywania perkusji (live) i oprócz bawienia się eq, pasmami itp. to może macię godną polecenia wtyczkę VST, która ma w sobie pomocne (gotowe) ustawienia np. na werbel, by był bardziej "soczysty", dające się w pełni manipulować??

Nie ukrywajmy....zestaw perkusyjny,który rejestruję nie jest najwyższych lotów. Musze podrasować jakimiś pluginami tą perkusję. Inaczej ciemno widzę efekt końcowy:/

Poradzcie mi proszę. Może korzystacie z zaufanych pluginów do perkusji, którymi można w fajny sposób ją uszlachetnić?
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

Awatar użytkownika
Piechnik

Re: Filtry na zarejestrowaną już perkusję

Post autor: Piechnik » piątek 28 sty 2005, 12:01

...Jestem w trakcie nagrywania perkusji (live) i oprócz bawienia się eq, pasmami itp. to może macię godną polecenia wtyczkę VST, która ma w sobie pomocne (gotowe) ustawienia np. na werbel, by był bardziej "soczysty", dające się w pełni manipulować??

Nie ukrywajmy....zestaw perkusyjny,który rejestruję nie jest najwyższych lotów. Musze podrasować jakimiś pluginami tą perkusję. Inaczej ciemno widzę efekt końcowy:/

Poradzcie mi proszę. Może korzystacie z zaufanych pluginów do perkusji, którymi można w fajny sposób ją uszlachetnić?

...

napisz na ilu śladach zarejstrowałes bebny, jakimi mikrofonami i jaka to perkusja była? bedzie łatwiej coś doradzić.

ja polecam pościąganie wszystkich możliwych wersji demo pakietów Waves, TC Native itp. Tam zarówno w korektorach jak i w kompresorach jest wiele trafnych presetów z których możesz sie wiele nauczyć.

"zaufane pluginy do perkusji" to każda bramka , kompresor i korektor. jeśli to nie pomoże to czas podpiąć ddruma i przetrigerować bebny. możesz również przetrigerować (uratować) bebny za pomoca Drumagoga, którego 14 dniowa w pełni działająca wersja dostępna jest na stronie producenta.

ODPOWIEDZ