Witam!
Mam zamiar kupić rejestrator twardodyskowy (ew. Smart Media) do nagrania wielościeżkowo materiału koncertowego. Wielościeżkowego oznacza tutaj: im więcej możliwych torów do zarejestrowania - tym lepiej.
W cenie poniżej 2 tys. zł znalazłem ROLAND VS 880 EX, który wydaje się być odpowiednim narzędziem do tego typu nagrań. Dość ograniczonym, ale niezłym. Proszę, więc o komentarze w sprawie tego sprzętu i ew. wnioski czy jest on godny polecenia czy nie.
Powtarzam: najistotniejsze jest to, czy można na nim nagrać jednocześnie wiele ścieżek. Z tego co wiem zezwala on na nagranie 6 analogowo i 2 cyfrowo. Czy znacie jakieś sztuczki, dzięki którym można nagrywać jednocześnie na 8 śladach z analogowych źródeł? Czy nie ma problemu z przesłaniem (eksportowaniem) potem wszystkich ścieżek z osobna do komputera i tam spokojnej obróbki zarejestrowanego materiału. Jak brzmią pokładowe efekty tego rejestratora?
A może znasz inny model w podobnej cenie (do 3 tys. max!), który będzie lepiej się sprawował w warunkach koncertowych?
Rejestrator ROLAND VS 880 EX
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.
a tak jest wielowymiarowy.