Kurs akustyka
Witam! Chciałbym się dowiedzieć gdzie można zrobić w Krakowie kurs akustyka. Najlepiej tanio. Podobno są takie firmy, które się tym zajmują. dzięki za pomoc

Re: Kurs akustyka
...Witam! Chciałbym się dowiedzieć gdzie można zrobić w Krakowie kurs akustyka. Najlepiej tanio. Podobno są takie firmy, które się tym zajmują. dzięki za pomoc
...
Dworek studio@dworek.neostrada.pl Jeśli znajdziesz jeszcze coś to ja też proszę o kontakt tom3ek@plusnet.pl

Dworek studio@dworek.neostrada.pl Jeśli znajdziesz jeszcze coś to ja też proszę o kontakt tom3ek@plusnet.pl
Dworek studio@dworek.neostrada.pl Jeśli znajdziesz jeszcze coś to ja też proszę o kontakt tom3ek@plusnet.pl ...
ok nie ma problemu. Wiem żę jeszcze organizuje Polskie radio takie kursy
ok nie ma problemu. Wiem żę jeszcze organizuje Polskie radio takie kursy
jeśli nie potrzebujesz papieru, to ja Ci zrobie taki kurs :) A w Polskim Radiu organizują, sam byłem. Ale to bardziej dla realizatorów w studio. Jeśli chodzi o live to raczej trudno.
Pasjonat muzyczny, mikser in the box.
Polskim Radiu organizują, sam byłem. Ale to bardziej dla realizatorów w studio. Jeśli chodzi o live to raczej trudno....
mozesz powiedziec o tym kursie cos konkretnego ?
tj , czy rzeczywicie duzo daje i ile sie za taki kurs placi ?
chodzi o orientacyjne ceny
pozdrawiam
mozesz powiedziec o tym kursie cos konkretnego ?
tj , czy rzeczywicie duzo daje i ile sie za taki kurs placi ?
chodzi o orientacyjne ceny
pozdrawiam
Kurs jak kurs, sporo teorii, akustyka pomieszczeń, odbicia, ciśnienie akustyczne itp. Ale jest też kilka ciekawych tematów. Wszystko zależy od tego jak do tego podejdziesz. Na niektórych wykładach zwłaszcza z ludźmi z akademii muzycznych – doktorami czy profesorami, spaliśmy. Nikogo to raczej nie interesowało. Przyszedł „koleś” który powiedział że:
- „nie wiem co mam mówić, ponieważ jest to pierwszy wykład w moim życiu”
Jednak to był najciekawszy wykład któremu zabrakło czasu!!!
Radia, studia nagrań itp., ale praktyki raczej niewiele.
Czy daje?... Oczywiście że daje. Daje tyle, na ile jesteś obeznany i rozumiesz o czym mowa. Daje tyle, ile jesteś w stanie zrozumieć. Nie możesz traktować takiego kursu jak lekarstwo na niewiedzę i nieumiejętność. Jest to bardziej poznanie innych możliwości i rozwiązań. To poszerzenie wiedzy na temat wielu urządzeń, układów, konstrukcji czy innych. Owszem dostajesz papier – (bardzo ładny z resztą), ale jeśli w ogóle nie masz pojęcia o realizacji dźwięku, to kurs nic nie da.
Ile się płaci?... Nie pamiętam. Byłem na kursie z 3 lata temu i płaciłem chyba koło 1.200 – 1.500 PLN. Świetny kurs organizował swojego czasu Krzysiek Maszota - Z-ca Redaktora Naczelnego EiS. Świetnie prowadzi i sporo można się nauczyć. Musisz się też tam zapytać. I polecam Ci książkę Krzysztofa Sztekmilera – „Nagłaśnianie i realizacja nagrań”, jakoś tak. Nie mam książki przed sobą i piszę z pamięci. Jest to chyba jedna z nielicznych pozycji o tej tematyce po Polsku. Kupiłem ją w wawie w księgarni technicznej. Powodzenia i pozdrawiam.
- „nie wiem co mam mówić, ponieważ jest to pierwszy wykład w moim życiu”
Jednak to był najciekawszy wykład któremu zabrakło czasu!!!
Radia, studia nagrań itp., ale praktyki raczej niewiele.
Czy daje?... Oczywiście że daje. Daje tyle, na ile jesteś obeznany i rozumiesz o czym mowa. Daje tyle, ile jesteś w stanie zrozumieć. Nie możesz traktować takiego kursu jak lekarstwo na niewiedzę i nieumiejętność. Jest to bardziej poznanie innych możliwości i rozwiązań. To poszerzenie wiedzy na temat wielu urządzeń, układów, konstrukcji czy innych. Owszem dostajesz papier – (bardzo ładny z resztą), ale jeśli w ogóle nie masz pojęcia o realizacji dźwięku, to kurs nic nie da.
Ile się płaci?... Nie pamiętam. Byłem na kursie z 3 lata temu i płaciłem chyba koło 1.200 – 1.500 PLN. Świetny kurs organizował swojego czasu Krzysiek Maszota - Z-ca Redaktora Naczelnego EiS. Świetnie prowadzi i sporo można się nauczyć. Musisz się też tam zapytać. I polecam Ci książkę Krzysztofa Sztekmilera – „Nagłaśnianie i realizacja nagrań”, jakoś tak. Nie mam książki przed sobą i piszę z pamięci. Jest to chyba jedna z nielicznych pozycji o tej tematyce po Polsku. Kupiłem ją w wawie w księgarni technicznej. Powodzenia i pozdrawiam.
Pasjonat muzyczny, mikser in the box.
(...) I polecam Ci książkę Krzysztofa Sztekmilera – „Nagłaśnianie i realizacja nagrań”, jakoś tak. Nie mam książki przed sobą i piszę z pamięci. Jest to chyba jedna z nielicznych pozycji o tej tematyce po Polsku. Kupiłem ją w wawie w księgarni technicznej. Powodzenia i pozdrawiam.
...
Dokładny tytuł to "Podstawy nagłośnienia i realizacji nagran - podręcznik dla akustyków". Bardzo dobra książka ale najlepiej służy tym którzy mieli przyjemność brać udział w kursach prowadzonych przez pana Sztekmilera. Czarów które ten pan pokazuje nie da sie opisać w żadnej książce...
...
Dokładny tytuł to "Podstawy nagłośnienia i realizacji nagran - podręcznik dla akustyków". Bardzo dobra książka ale najlepiej służy tym którzy mieli przyjemność brać udział w kursach prowadzonych przez pana Sztekmilera. Czarów które ten pan pokazuje nie da sie opisać w żadnej książce...
... a tak sobie czasem cos dłubnę w dźwiękach...
...Świetny kurs organizował swojego czasu Krzysiek Maszota - Z-ca Redaktora Naczelnego EiS. Świetnie prowadzi i sporo można się nauczyć. Musisz się też tam zapytać...
Kursy Krzysztofa są prowadzone nadal, w tym tygodniu rozpoczęła się ich następna edycja.

Prezentacja najpopularniejszych edytorów audio

Omawianie zasad kompresji sygnałów.
[addsig]
Kursy Krzysztofa są prowadzone nadal, w tym tygodniu rozpoczęła się ich następna edycja.

Prezentacja najpopularniejszych edytorów audio

Omawianie zasad kompresji sygnałów.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS