Proszę o opinie: Behringer ATA8000
na pustych wejściach przy wzmocnieniu 60dB (gain na max) szumy ok. -70dB npozdrawiam

Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
Re: Proszę o opinie: Behringer ATA8000
A ja chciałem zapytać jak się mają przetworniki ADA-8000 do przetworników Yamaha MY8-AD.
W czym problem: zakupiłem sobie ostatnio rejestrator Yamaha AW4416 i chciałbym nim rejestrować (być może i nagłaśniać) również koncerty. Karty adata na bank do niej dokupie. Pytanie tylko czy lepsza (z analogowych) będzie karta Yamahy czy zewnętrzny ADA-8000. Chodzi oczywiście o jakość przetworników.
na Presonusa Digimax, ani na Focusrite'a Octopre mnie narazie nie stać
W czym problem: zakupiłem sobie ostatnio rejestrator Yamaha AW4416 i chciałbym nim rejestrować (być może i nagłaśniać) również koncerty. Karty adata na bank do niej dokupie. Pytanie tylko czy lepsza (z analogowych) będzie karta Yamahy czy zewnętrzny ADA-8000. Chodzi oczywiście o jakość przetworników.
na Presonusa Digimax, ani na Focusrite'a Octopre mnie narazie nie stać

witam
przyznaje sie do posiadania i uzywania ADA8000
(karta hdsp9632)
pracuje na tym od 5 miesiecy
na dzis musi wystarczyc choc serduszko puka, a oczy tesknym wzrokiem wodza po znanych i uznanych markach
a powaznie: nie narzekam za te pieniadze na te potrzeby musi wystarczyc
brali tez koledzy na koncert- chyba sie sprawdzil bo kupili
jesli bym potrzebowal to kupilbym drugi taki
polecam
przyznaje sie do posiadania i uzywania ADA8000
(karta hdsp9632)
pracuje na tym od 5 miesiecy
na dzis musi wystarczyc choc serduszko puka, a oczy tesknym wzrokiem wodza po znanych i uznanych markach
a powaznie: nie narzekam za te pieniadze na te potrzeby musi wystarczyc
brali tez koledzy na koncert- chyba sie sprawdzil bo kupili
jesli bym potrzebowal to kupilbym drugi taki
polecam
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO
...A ja chciałem zapytać jak się mają przetworniki ADA-8000 do przetworników Yamaha MY8-AD.
Uzywam ADA8000 i jak narazie nie narzekam. Po przeprowadzeniu testu w RightMark Audio Analyzer
wyszlo:
Testing chain: External loopback (line-out - line-in)
Sampling mode: 24-bit, 44 kHz
Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB: +0.12, -0.04 Very good
Noise level, dB (A): -105.2 Excellent
Dynamic range, dB (A): 104.4 Excellent
THD, %: 0.0086 Very good
IMD, %: 0.012 Very good
Stereo crosstalk, dB: -104.0 Excellent
Uzywam ADA8000 i jak narazie nie narzekam. Po przeprowadzeniu testu w RightMark Audio Analyzer
wyszlo:
Testing chain: External loopback (line-out - line-in)
Sampling mode: 24-bit, 44 kHz
Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB: +0.12, -0.04 Very good
Noise level, dB (A): -105.2 Excellent
Dynamic range, dB (A): 104.4 Excellent
THD, %: 0.0086 Very good
IMD, %: 0.012 Very good
Stereo crosstalk, dB: -104.0 Excellent
...A ja chciałem zapytać jak się mają przetworniki ADA-8000 do przetworników Yamaha MY8-AD.
Porownywanie karty MY8-AD z ADA8000 jest chyba troche nie na miejscu. ADA8000 to 8 preampow mikrofonowych in + 8 przetwornikow A/D oraz 8 przetwornikow D/A konczacych sie XLRami, natomiast karta Yamahy to 8 TRS in(lub out) przyjmujacych poziom liniowy, bez preampu.
Funkcjonalnością ADA8000 na głowę bije więc kartę yamahy, szczególnie w zastosowaniu w realizacji koncertu (oczywiście +cyfrowy stół).
Na sound on sound jest recenzja tego urzadzenia, podsumowanie jest proste: Za takie pieniądze? Warto!
Porownywanie karty MY8-AD z ADA8000 jest chyba troche nie na miejscu. ADA8000 to 8 preampow mikrofonowych in + 8 przetwornikow A/D oraz 8 przetwornikow D/A konczacych sie XLRami, natomiast karta Yamahy to 8 TRS in(lub out) przyjmujacych poziom liniowy, bez preampu.
Funkcjonalnością ADA8000 na głowę bije więc kartę yamahy, szczególnie w zastosowaniu w realizacji koncertu (oczywiście +cyfrowy stół).
Na sound on sound jest recenzja tego urzadzenia, podsumowanie jest proste: Za takie pieniądze? Warto!
Funkcjonalnością ADA8000 na głowę bije więc kartę yamahy, szczególnie w zastosowaniu w realizacji koncertu ....
Wszystko się jak najbardziej zgadza. Tylko ja pytałem o jakość samych przetworników. Za kartą Yamahy przemawia zdecydowanie jej mobilność razem z AW4416 (brak dodatkowych klocków, przewodów itd). Przeciw, tylko 20 bit.
Funkcjonalnością ADA8000 na głowę bije więc kartę yamahy, szczególnie w zastosowaniu w realizacji koncertu ....
Wszystko się jak najbardziej zgadza. Tylko ja pytałem o jakość samych przetworników. Za kartą Yamahy przemawia zdecydowanie jej mobilność razem z AW4416 (brak dodatkowych klocków, przewodów itd). Przeciw, tylko 20 bit.