Dziwny efekt w Lexicon MPX 110
Witam.Czy każdy multiefekt daje takie dziwny efekt w kolumnach jesli wcisnie się bypass i cos się mówi.Mam Lexicona MPX 110
Re: Dziwny efekt w Lexicon MPX 110
...Witam.Czy każdy multiefekt daje takie dziwny efekt w kolumnach jesli wcisnie się bypass i cos się mówi.Mam Lexicona MPX 110...
To zależy, co rozumiesz przez "dziwny efekt". Wciśnięcie przycisku bypass powinno spowodować przekierowanie sygnału z wejścia bezpośrednio na wyjście multiefektu, bez żadnej ingerencji w brzmienie czy poziom. Jeśli słyszysz więc jakieś zmiany w dźwięku, to ewidentnie coś nie działa prawidłowo....
To zależy, co rozumiesz przez "dziwny efekt". Wciśnięcie przycisku bypass powinno spowodować przekierowanie sygnału z wejścia bezpośrednio na wyjście multiefektu, bez żadnej ingerencji w brzmienie czy poziom. Jeśli słyszysz więc jakieś zmiany w dźwięku, to ewidentnie coś nie działa prawidłowo....
...Witam.Czy każdy multiefekt daje takie dziwny efekt w kolumnach jesli wcisnie się bypass i cos się mówi.Mam Lexicona MPX 110...
O ile pamiętam, można ustawić tryb bypass tak, aby wyciszał sygnał na wyjściu. W przeciwnym przypadku sygnał suchy zostanie zmiksowany z sygnałem po przejściu przez procesor - aczkolwiek bez żadnej obróbki, opóźniony jedynie o czas pracy przetworników.
Jacek
O ile pamiętam, można ustawić tryb bypass tak, aby wyciszał sygnał na wyjściu. W przeciwnym przypadku sygnał suchy zostanie zmiksowany z sygnałem po przejściu przez procesor - aczkolwiek bez żadnej obróbki, opóźniony jedynie o czas pracy przetworników.
Jacek
......Witam.Czy każdy multiefekt daje takie dziwny efekt w kolumnach jesli wcisnie się bypass i cos się mówi.Mam Lexicona MPX 110...
Jacek...
Po wciśnięciu przycisku bypass w sygnale słychać jakby flenger napewno nie jest to czysty suchy sygnał.Albo Lexicony tak mają albo z moim jest coś nie tak .
Jacek...
Po wciśnięciu przycisku bypass w sygnale słychać jakby flenger napewno nie jest to czysty suchy sygnał.Albo Lexicony tak mają albo z moim jest coś nie tak .
Stawiałbym na to, o czym pisze JacekH. Zajrzyj do ustawień / instrukcji.
http://www.lexiconpro.com/downloads/MPX100/MPX100_User_Guide_Eng_Rev0.pdf... pod tym adresem jest instrukcja ,u mnie z angielskim trochę za cieńko żeby ją szczegółowo zrozumieć a po polsku nie mam gdyby ktoś znał lepiej to byłbym wdzięczny za przeanalizowanie zagadnienia ustawień przycisku bypass i odpowiedzi .Krystian Stawiałbym na to, o czym pisze JacekH. Zajrzyj do ustawień / instrukcji....
undefined
undefined