Klawiatura i moduł perkusyjny

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
witu
Klawiatura i moduł perkusyjny

Post autor: witu » sobota 18 gru 2004, 21:29

Witam!! Mam prośbę, żeby mi ktoś wytłumaczył jak działa moduł brzmieniowy/perkusyjny po podłączeniu do klawiatury sterującej... To idzie przez MIDI?? Chodzi o to, że w najbliższym czasie kupuję klawiaturę sterującą i chcialbym podłączyć jakiś moduł, który oprócz brzmień miałby jakieś zestawy perkusyjne i najlepiej opcję dyskietek... Interesuje się ktoś w tym sprzęcie??

po drugie: jaką klawiaturę sterującą polecicie?? potrzebuję w niej więcej niż 5 oktaw, półważoną klawiaturę i kilka dodatkowych, podstawowych funkcji (pitch bandmodulation, transpose,), oraz podstawowe barwy Pianina, el. pianina, organ i smyczków.... myślałem o Rolandzie A-37 - co Wy na to??

z góry dzięki za pomoc ;]
Obecnie gram w krakowaskim rockowym zespole Riff Raff jako klawiszowiec. Zapraszam na www.riffraff.art.pl !!

Awatar użytkownika
Marc.De.Marx

Re: Klawiatura i moduł perkusyjny

Post autor: Marc.De.Marx » niedziela 19 gru 2004, 01:03

...Witam!! Mam prośbę, żeby mi ktoś wytłumaczył jak działa moduł brzmieniowy/perkusyjny po podłączeniu do klawiatury sterującej... To idzie przez MIDI?? Chodzi o to, że w najbliższym czasie kupuję klawiaturę sterującą i chcialbym podłączyć jakiś moduł, który oprócz brzmień miałby jakieś zestawy perkusyjne i najlepiej opcję dyskietek... Interesuje się ktoś w tym sprzęcie??

po drugie: jaką klawiaturę sterującą polecicie?? potrzebuję w niej więcej niż 5 oktaw, półważoną klawiaturę i kilka dodatkowych, podstawowych funkcji (pitch bandmodulation, transpose,), oraz podstawowe barwy Pianina, el. pianina, organ i smyczków.... myślałem o Rolandzie A-37 - co Wy na to??

z góry dzięki za pomoc ;]...

Zamiast modulu brzmieniowego polecam sampler i ladujesz sobie do niego brzmienia jakie cie intersują pianin smykow itp. nie jestes przynajmniej uzalezniony tylko do jednych brzmieni przy okazji masz automat perkusyjny- np Akai.

Z klawiatur to oprocz Rolanda ktorego wymieniles- np Oberheim MC-1000. Super klawiatura ja taka posiadam.88 klawiszy z sytemem mloteczkowym i cena prawie taka sama jak za Rolanda ok 500 euro.

Awatar użytkownika
witu

Post autor: witu » niedziela 19 gru 2004, 13:09

Ok, ale na jakiej zasadzie to działa?? taki sampler mogę podłączyć do każdej klawiatury starującej przez MIDI??

Obecnie gram w krakowaskim rockowym zespole Riff Raff jako klawiszowiec. Zapraszam na www.riffraff.art.pl !!

Awatar użytkownika
Marc.De.Marx

Post autor: Marc.De.Marx » poniedziałek 20 gru 2004, 01:07

Tak przez MIDI, brzmienia ladujesz do niego np. z kompa.

Poczytaj sobie tutaj.

http://www.mono-digital.pl/index.php?akcja=produkty&idproducent=1

ODPOWIEDZ