Na codzień siędzę w temacie "domowe studio" ale pojawił się problem który muszę rozwiązać w większym pomieszczeniu.... jest nim hala sportowa o wymiarach 19x36 m i wys. 7m (do sufitu podwieszanego zbudowanego z paneli typu "EcoPhone"-jakaś zbita wełna mineralna). Akustyka hali jest raczej znośna na poziomie wzrostu człowieka, bo 3 sciany są pokryte (do wys. 2m) dziurkowanymi płytami (potwornie ciężkie - jakby wióry drewniane zprasowane z cementem, czy gipsem..) a za płytami oczywiście panele z wełny mineralnej...
Jeżeli chodzi o obecny sprzęt nagłośnieniowy to...

Podczas imprez sportowych ja zajmuję się nagłośnieniem i muszę się wstydzić za ten chłam który ledwo daje radę -sorki że tak się rozwodzę ale wczoraj miarka się przebrała: Mistrzostwa Europy, karate itp - wszystko sprawdzone - minuta przed rozpoczęciem oficjalnym sprzęt zdycha -do tego mikrofony (chyba najtańsze) bezprzewodowe i ich nadajniki rozstrajają się z okazji nadajnika radia i telewizji...........i na kim skupia wściekły wzrok cała hala ludzi?
Może po tej ryfie tępa dyrekcja ośrodka zmądrzeje i wyrazi zgodę (po moich kolejnych błaganiach) na zakup sprzętu do NAGŁOŚNIENIA HALI A NIE TYLNEJ PÓLKI W KASZLAKU!
Oczywiście sprzęt ma być zakupiony jak najmniejszym kosztem - a ja pewnie będę musiał przedstawić ofertę przejasnej dyrekcji - nie mam rozeznania jaki sprzęt i za ile--> myślę o końcówce mocy, limiterze-kompressorze, mikserku (na 2-4 micr+CD+TAPE) no i o głośnikach - jakieś dwie sztuki do podwieszenia pod sufitem.
Proszę o pomoc. Mam nadzieję że da się taki zestaw zamknąć w 10tys zł.
P.S. Dyrektor napewno by chciał żeby wszystko kosztowało 20tyś...he he