POD xt i trzaski

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
goodmaker
POD xt i trzaski

Post autor: goodmaker » sobota 20 lis 2004, 18:04

Po wielu zmaganiach z wielokrotną instalacją, updatem i sterownikami, wciąż nie mogę pozbyć się trzasków. Wcześniej na forum ktoś wspomniał, że pierwsze sterowniki do PODa były najlepsze, ale jakoś ze strony line6 nie udało mi się ich ściągnąć. Co robić?

Awatar użytkownika
Didejek

Re: POD xt i trzaski

Post autor: Didejek » sobota 20 lis 2004, 20:00

...Po wielu zmaganiach z wielokrotną instalacją, updatem i sterownikami, wciąż nie mogę pozbyć się trzasków. Wcześniej na forum ktoś wspomniał, że pierwsze sterowniki do PODa były najlepsze, ale jakoś ze strony line6 nie udało mi się ich ściągnąć. Co robić?...

Na forum line 6 był poruszany taki problem. Prawdopodobnie jest to wina słabego chipsetu USB w karcie/na płycie głównej.

"We're still gathering evidence, but things seem to be pointing towards some USB chipsets that don't supply the full rated power, or where the card and motherboard manufacturers have taken some shortcuts in meeting emissions requirements (like putting toroids on the data lines). The jury isn't completely in yet, but we've seen various things make it work, like switching to a powered hub, or to a different brand of USB card. It's one of those pesky problems that has been really hard to make happen reliably in the lab. "

Awatar użytkownika
OYCIECPIOTR

Re: POD xt i trzaski

Post autor: OYCIECPIOTR » niedziela 21 lis 2004, 18:31

...Po wielu zmaganiach z wielokrotną instalacją, updatem i sterownikami, wciąż nie mogę pozbyć się trzasków. Wcześniej na forum ktoś wspomniał, że pierwsze sterowniki do PODa były najlepsze, ale jakoś ze strony line6 nie udało mi się ich ściągnąć. Co robić?...

trzaski są podczas nagrywania, czy podczas odtwarzania? Bo jeśli to drugie, to może wystarczy po prostu zwiększyć latencję.
[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]

ODPOWIEDZ