Jedną z sześciu kart?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
ZomZom
Re: Jedną z sześciu kart?

Post autor: ZomZom » poniedziałek 01 lis 2004, 16:32

...hm, no więc została Echo Mia Midi, Gina 3g no i ta nieszczęsna Julia... ktoś na niej pracował ? słyszałem, że jak na tę cenę jakość jest naprawdę zaskakująca ( pozytywnie ) więc co brać ostatecznie ?

pozdr...

Na twoim miejscu szarpnął bym się na Ginę - ta ma wszystkie przetworniki w boksie na zewnątrz komputera, co w domowym pececie może miec znaczenie, bo niektóre urządzenia potrafia siac zakłóceniami, np. badziewne sieciówki. No i nie trzeba nurkować za komputer za każdym razem jak chcesz kable przepiąć. Julii nie znam ale jeśli ESI trzyma standardy jakości takie jak przy 192M to omijałbym to z daleka.
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!

nawet
Kontakt:

Post autor: nawet » poniedziałek 01 lis 2004, 23:10

......hm, no więc została Echo Mia Midi, Gina 3g no i ta nieszczęsna Julia... ktoś na niej pracował ? słyszałem, że jak na tę cenę jakość jest naprawdę zaskakująca ( pozytywnie ) więc co brać ostatecznie ?

pozdr...

Na twoim miejscu szarpnął bym się na Ginę - ta ma wszystkie przetworniki w boksie na zewnątrz komputera, co w domowym pececie może miec znaczenie, bo niektóre urządzenia potrafia siac zakłóceniami, np. badziewne sieciówki. No i nie trzeba nurkować za komputer za każdym razem jak chcesz kable przepiąć. Julii nie znam ale jeśli ESI trzyma standardy jakości takie jak przy 192M to omijałbym to z daleka....

nawet
Kontakt:

Post autor: nawet » poniedziałek 01 lis 2004, 23:12

sorry za poprzednią wiadomość, za szybko wcisnąłem enter hm, a wracając do tematu, to po waszych radach i po przeczytaniu kilku testów doszedłem do wniosku, czy nie lepiej byłoby kupić echo mię midi plus jakiś mikser, np. http://republika.pl/sklep_akutech/miksery/mu802.html z biegiem czasu, gdyż mam kilka urządzeń wymagających podpięcia pod kartę. a w ginie mogę podpiąć tylko 2 urządenia i to nie jest hm... przyszłościowe ;)

Awatar użytkownika
lep

Post autor: lep » wtorek 02 lis 2004, 00:22

...sorry za poprzednią wiadomość, za szybko wcisnąłem enter hm, a wracając do tematu, to po waszych radach i po przeczytaniu kilku testów doszedłem do wniosku, czy nie lepiej byłoby kupić echo mię midi plus jakiś mikser, np. http://republika.pl/sklep_akutech/miksery/mu802.html z biegiem czasu, gdyż mam kilka urządzeń wymagających podpięcia pod kartę. a w ginie mogę podpiąć tylko 2 urządenia i to nie jest hm... przyszłościowe ;) ...

Nawet jak kupisz mia midi to i tak będziesz musiał kupić mikser albo przedwzmacniacz bo ma tylko wejścia analogowe 2szt.Ograniczenia ze strony tej karty to absolutny brak możliwości powiększenia liczby wejść wyjść, przetworniki a/c c/a na karcie pci [co czasem stwarza problemy].

Gina -ograniczenia to oczywiście tylko 2 wejścia analog, ale za niewiele większą sume dostajesz 2 przedwzmacniacze całkiem niezłej jakości, konwertery a/c c/a w odzielnym boxie do tego możliwość rozszeżenia wejść i wyjść o 8 za pomocą adat no i wej/wyj spdif. Czyli przy ewentualnych dalszych inwestycjachmożesz osiągnąć 10 wejść i 14wyjść co jest wystarczające do zrobienia prawie każdego projektu w studio. pozdro
www.homstudio.com.pl

Awatar użytkownika
Forte

Post autor: Forte » wtorek 02 lis 2004, 13:14

Czy ktoś z Was ma doświadczenie pracując na tych urządzeniach? Jeśli tak, proszę o sugestie

Pozdrawiam ...

Nie zawiedzie cię jak i mnie nie zawiodła MAYA 1010!,uważam że to rewelacja jak za tą cenę!

Ma nowe preampy ( lepsze od tych Brhringerach) i 2 wyjścia na słuchawki.

Ostatnio doszły nowe sterowniki -1 ms latencji -chyba nie muszę tłumaczyć co to znaczy! (najmniejsze obsiążenie komputera!)

A dźwięk dzięki nowym przetwornikom jak w karcie Juli@.

acha ZERO PROBLEMÓW!

Pozdro.

muzyka dance

Awatar użytkownika
ambul_raf

Post autor: ambul_raf » wtorek 02 lis 2004, 13:22

Ja zdecydowanie polecam ESI WTM 192 "X" - jeśli chodzi o jakość to chyba w tej cenie nie ma nic lepszego...

...Witam! Mam zamiar wymienić dotychczasową kartę, na której pracuję i waham sie pomiędzy sześcioma pozycjami:

-Terratec Phase 28

-M-Audio Delta 1010 LT

-ESI Waveterminal 192M

-ESI Julia

-Echo Digital Audio Gina 3G

-Audiotrak MAYA 1010

Czy ktoś z Was ma doświadczenie pracując na tych urządzeniach? Jeśli tak, proszę o sugestie

Pozdrawiam ...

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » wtorek 02 lis 2004, 14:10

Ostatnio doszły nowe sterowniki -1 ms latencji -chyba nie muszę tłumaczyć co to znaczy! (najmniejsze obsiążenie komputera!)

A dźwięk dzięki nowym przetwornikom jak w karcie Juli@.

acha ZERO PROBLEMÓW!

Pozdro.

Witaj Forte. Nie bedzie to takie proste.

Mozesz wytlumaczyc jaki zwiazek ma 1 ms latencji do najmniejszego

obciazenia komputera? Moze chodzi o obciazenie w kg?

Jaka jest tu przewaga tej karty nad innymi?

--

pozdrawia

bitrate

ODPOWIEDZ