Garritan czy Sonic?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
BernardM
Garritan czy Sonic?

Post autor: BernardM » środa 27 paź 2004, 19:23

A dokładnie - Garritan Orchestral Strings czy Sonic Implants Symphonic Strings

Czy ktoś z Was w praktyce zetknął się z tymi obydwoma bibliotekami brzmień? Jakieś oceny porównawcze? Przyznam się, że słuchając dema jednego i drugiego jakoś bardziej przypadł mi do gustu Sonic, ale demo to demo... i widzę, że na forum większe zainteresowanie jakby koncentruje się wokół Garritana.

Byłbym bardzo wdzięczny.

Awatar użytkownika
andrzejk

Re: Garritan czy Sonic?

Post autor: andrzejk » czwartek 28 paź 2004, 10:05

...A dokładnie - Garritan Orchestral Strings czy Sonic Implants Symphonic Strings

Czy ktoś z Was w praktyce zetknął się z tymi obydwoma bibliotekami brzmień? Jakieś oceny porównawcze? Przyznam się, że słuchając dema jednego i drugiego jakoś bardziej przypadł mi do gustu Sonic, ale demo to demo... i widzę, że na forum większe zainteresowanie jakby koncentruje się wokół Garritana.

Byłbym bardzo wdzięczny....

Mam East West Symphonic Orchestra Silver i jestem bardzo zadowolony. Pomyśl także nad tym programem. Kupiłem w AudioFactory. Cena jest chyba porównywalna. Polecam

andrzej

zainteresowania muzyczne: Pink Floyd, Devil Doll, Rock Progresywny. Instrument: gitara. Nagrywam muzykę amatorsko dla siebie i przyjaciół. Dopiero teraz wiem jakie to trudne -może dlatego tak ciekawe.

BernardM

Post autor: BernardM » czwartek 28 paź 2004, 12:13

No faktycznie super to brzmi (przesłuchałem dema)

Ale ja myślałem bardziej pod kątem dużej biblioteki smyczków.

Nie wiem czy Symphonic Orchestra Silver (bo widzę, że na trzech płytach zmieszczono całą orkiestrę) gwarantuje taką ich rozmaitość jak

Garritan czy Sonic (20 CD sampli smykowych w obydwu przypadkach)...

Jak to jest?

Awatar użytkownika
andrzejk

Post autor: andrzejk » czwartek 28 paź 2004, 23:19

...No faktycznie super to brzmi (przesłuchałem dema)

Nie wiem czy Symphonic Orchestra Silver (bo widzę, że na trzech płytach zmieszczono całą orkiestrę) gwarantuje taką ich rozmaitość jak

Jak to jest?

...

Nie umiem porównać, ale program jest na płycie DVD więc zajmuje okolo 3 GB
zainteresowania muzyczne: Pink Floyd, Devil Doll, Rock Progresywny. Instrument: gitara. Nagrywam muzykę amatorsko dla siebie i przyjaciół. Dopiero teraz wiem jakie to trudne -może dlatego tak ciekawe.

Awatar użytkownika
andrzejk

Post autor: andrzejk » czwartek 28 paź 2004, 23:21

......No faktycznie super to brzmi (przesłuchałem dema)

Jak to jest?

...

Nie umiem porównać, ale program jest na płycie DVD więc zajmuje okolo 3 GB...

Aha - ja mam najtańszą wersję ta najpełniesza zajmuje 21 DVD (ba ale kosztuje okolo 12000), jest jeszcze środkowa (Gold) ale ceny nie pamietam

pozdoiwienia

ak

ODPOWIEDZ