Witam, jestem raczej początkującym w dziedzinie VST. Ostatnio zauważyłem, że z wielu darmowych programów muzycznych jak np. FM7 można zaczerpnąć dużo dobrych dzwięków. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby podpowiedzieli mi Państwo kilka tytułów programów, które mógłbym ściągnąć z internetu i zarazem zdobyć nowe brzmienia. Interesuję mnie wszystko (basy, smyczki, leadsy itd.). Proszę też nie odpisywać na mój post wiadomościo tresci "ty leniu poszukaj sobie w wyszukiwarce". Jestem raczej niedoświadczony jeżeli chodzi o pracę z programami komputerowymi i proszę o radę starszych ode mnie wyjadaczy

Chciałbym zaznaczyć, że interesują mnie przede wszystkim nowe brzmienia, programy z "klawiaturką" i dzwięki do wyboru, tak abym mógł je sobie później zgrywać do samplera i z nich korzystać. Dziękuję z góry za pomoc. Mam nadzieję, ,że w przyszłości również będę mógł pomagać młodym producentom

Pozdrawiam
P.S. Prosiłbym rówinież ewentualnie o kontakt z kimś kto ma obszerną bibliotekę sampli i handluje nimi ponieważ z chęcią złożę obszerne zamówienie na DOBRE PROFESJONALE BRZMIENIA.