Tani preamp
Który z dwóch najtańszych preampów uważacie za lepszy: dwukanałowy M-Audio AudioBuddy,czy jednokanałowy Behringer Mic100 z lampką ? Zamierzam podłączyć do niego mikrofon AKG C 2000 ( może w przyszłości iparę) oraz uzyć go do nagrywania gitary przy pomocy Amplitube lub Guitar Rig.
Re: Tani preamp
a moze preamp z mixera? ub802 np?
Od 2 lat bawie się w robienie muzyki na komputerze. Interesują mnie style takie jak metal i hiphop.
wg mnie m-audio
zadnych lamp w tych cenach
zadnych lamp w tych cenach
...a moze preamp z mixera? ub802 np?...
Bez dyskusyjnie lepszym złem bedzie zakup Behrngera,w Lauda jest promocja i kosztuje 290 zł.Tak jak w MAudio masz 2 preampy,a co do jakosci, to wszystkie preampy w tej cenie sa niewidzialne...tak jak ja
Mimo wszystko Behringer bedzie najlepszym wyborem.
Bez dyskusyjnie lepszym złem bedzie zakup Behrngera,w Lauda jest promocja i kosztuje 290 zł.Tak jak w MAudio masz 2 preampy,a co do jakosci, to wszystkie preampy w tej cenie sa niewidzialne...tak jak ja

...w Lauda jest promocja i kosztuje 290 zł.Tak jak w MAudio masz 2 preampy,a co do jakosci, to wszystkie preampy w tej cenie sa niewidzialne...tak jak ja
...
niestety juz nie ma tych promocyjnych behringerow...

...
......w Lauda jest promocja i kosztuje 290 zł.Tak jak w MAudio masz 2 preampy,a co do jakosci, to wszystkie preampy w tej cenie sa niewidzialne...tak jak ja
...
...
No coz,szkoda,ale i tak lepiej wydac ok 600zł na Behringera niz Audio Buddy....przynajmniej dodatkowo masz mikser

...
...
No coz,szkoda,ale i tak lepiej wydac ok 600zł na Behringera niz Audio Buddy....przynajmniej dodatkowo masz mikser

...uuuu Audio Koleżka kosztuje 437zł... to już lepszym rozwiązaniem będzie oczywiście zakup TA DAA!!
<> SOUNDCRAFT COMPACT4 <>
...
No tak,calkiem zapomnialem o Soundcrafcie,ale niestety troszke drozszy.
Monter jak zwykle swoje wychwala
<> SOUNDCRAFT COMPACT4 <>
...

...
tutaj compact 4 kosztuje 619PLN+20 przesylki...
kupowac, bo warto

...
tutaj compact 4 kosztuje 619PLN+20 przesylki...
kupowac, bo warto

...Ale nie ma wejścia instrumentalnego
Poza tym jak już mam wydać 600 na Behringera to lepiej 647 na Soundcrafta
Jeszcze zastanawiam się nad MIC100, jeżeli to ma byc do nagrywania gitary liniowo, to niestety może się sprawdzić w tej roli...
...
Na szczescie nie liniowo,wiec mozemy odetchnac z ulga

Poza tym jak już mam wydać 600 na Behringera to lepiej 647 na Soundcrafta

Jeszcze zastanawiam się nad MIC100, jeżeli to ma byc do nagrywania gitary liniowo, to niestety może się sprawdzić w tej roli...
...
Na szczescie nie liniowo,wiec mozemy odetchnac z ulga

Moim zdaniem M-Audio zdecydowanie mniej szumi. Co prawda MIC100 ma spore rozrzuty pomiedzy modelami ale tez da sie przezyc. A jeżeli Twoja gitara nie jest w zakresie najwyższych modeli moim zdaniem spokojnie wystarczy.
MIC100 ma to do siebie (moze jak kazda lampa, ale sie nie znam bo nie mam doswiadczenia) ze trzeba ja wygrzac przed praca kilka ładnych minut.
Jezeli chodzi o ceny to zobacz na rynek EiS lub IGM.pl - MICa100 prawie nowego można naprawdę tanio kupić.
Powodzenia.
MIC100 ma to do siebie (moze jak kazda lampa, ale sie nie znam bo nie mam doswiadczenia) ze trzeba ja wygrzac przed praca kilka ładnych minut.
Jezeli chodzi o ceny to zobacz na rynek EiS lub IGM.pl - MICa100 prawie nowego można naprawdę tanio kupić.
Powodzenia.