Witam!
Zastanawiam się nad kupnem dobrego lampowego wzmacniacza dla moich HD 600. Na kilku grupach natknąłem się na musial fidelity x-can (v3) - ponoć całkiem nieźle się sprawdza do słuchania muzyki (a dla maniaków - zawsze można wymienić lampy na lepsze). Pomyślałem, czy w ogóle ktoś próbował bawić się w takie połączenie: sygnał z pre-ampa (klasy adudiobuddy) do takiego lampowego wmacniacza słuchawkowego i na końcu do karty dźwiękowej. Czy w ten sposób można nadać sygnałowi z tranzystorowego audiobuddy lampowego charakteru? Domyślam się, że to będą bardzo subtelne zmiany, oczywiście następuje degradacja sygnału (dodatkowy element), ale spróbować chyba nie zaszkodzi? :) i drugie pytanie: jeśli posiadam kartę dźwiękową z wyjściami symetrycznymi to mogę bez obaw podłączyć ją do zwykłego wejścia "aux" na wierzy, lub np do takiego wzmacniacza słuchawkowego?
pozdrawiam!
Bartos
Audiofilski wzmacniacz słuchawkowy
Re: Audiofilski wzmacniacz słuchawkowy
i drugie pytanie: jeśli posiadam kartę dźwiękową z wyjściami symetrycznymi to mogę bez obaw podłączyć ją do zwykłego wejścia "aux" na wierzy, lub np do takiego wzmacniacza słuchawkowego?
pozdrawiam!
Bartos...
Witaj,
Podpięcie które zapropoowałeś zdecydowanie odradzam. Kiedyś tak zrobiłem i ukazał mi się Swarożyc i zaczął beczeć i ryczeć...
Karta się spaliła i pokryła jajecznicą, a wzmacniacz walił skisłymi jagodami.
Wybacz mi tą chwilę cynizmu.
Pozdrawiam serdecznie i odsyłam np. do książki pana Sztekmilera "Podstawy nagłośnienia i realizacji nagrań".
pozdrawiam!
Bartos...
Witaj,
Podpięcie które zapropoowałeś zdecydowanie odradzam. Kiedyś tak zrobiłem i ukazał mi się Swarożyc i zaczął beczeć i ryczeć...
Karta się spaliła i pokryła jajecznicą, a wzmacniacz walił skisłymi jagodami.
Wybacz mi tą chwilę cynizmu.
Pozdrawiam serdecznie i odsyłam np. do książki pana Sztekmilera "Podstawy nagłośnienia i realizacji nagrań".
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."
...Ogłaszam ten tydzień - "Tygodniem Kombinatorów"!
...
Ja Ci dam "kombinatorów"!
Ja problem miałem, MOnter, problem....
pozdrówka
[addsig]

...
Ja Ci dam "kombinatorów"!

Ja problem miałem, MOnter, problem....
pozdrówka
[addsig]
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Pozdrawiam serdecznie i odsyłam np. do książki pana Sztekmilera "Podstawy nagłośnienia i realizacji nagrań"....
ta książka jest w sprzedaży, czy jest to jakiś relikt i trzeba szukać w bibliotekach?
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
ta książka jest w sprzedaży, czy jest to jakiś relikt i trzeba szukać w bibliotekach?
...
Nieee noo w antykwariacie szukać tego nie musisz.
www.cak.pl
myslę, że jak dobrze poszukasz to tam znajdziesz.
Pozdrówka, antheck
...
Nieee noo w antykwariacie szukać tego nie musisz.
www.cak.pl
myslę, że jak dobrze poszukasz to tam znajdziesz.
Pozdrówka, antheck
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."
a moze by taki wzmacniacz sluchawkowy zrobic? tu uklon w strone Montera i innych grzebaczy elektronicznych:) widzialem niedawno na allegro taki samoróbny wzmak [z lampa nawet chyba] i kosztowal cos w okolicach 250zl...
tez zastanawialem sie nad takim rozwiazaniem. mam co prawda sluchawki sennheiser HD2200 ale mysle czasami nad rozwinieciem. pozdrawiam
[addsig]
tez zastanawialem sie nad takim rozwiazaniem. mam co prawda sluchawki sennheiser HD2200 ale mysle czasami nad rozwinieciem. pozdrawiam
[addsig]
zegartiktaka.pl ||
human beatboxer || Powerbook12", Saffire, Cubase 6, MXL2003, Shure beta58, M-Audio Tampa, Yamaha MSP-5 || Warszawa
human beatboxer || Powerbook12", Saffire, Cubase 6, MXL2003, Shure beta58, M-Audio Tampa, Yamaha MSP-5 || Warszawa
...a moze by taki wzmacniacz sluchawkowy zrobic?...
...
Toż to już miesiąc z okładem! Wyłączyłbym tylko sprawy sieciowe
[addsig]

Toż to już miesiąc z okładem! Wyłączyłbym tylko sprawy sieciowe

[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS