czy wpadliście jakoś na to jak nagrywać sygnał z pod'a przez usb i jednocześnie pracować na innej karcie (ASIO) i z niej odsłuchiwać projekt ?
konkretnie chodzi o Cubase2 , a podstawowa karta to Waveterminal 192X. Czy można nagrywać z poda przez usb - jednocześnie mając aktywne sterowniki Waveterminala ? chodzi o to, żeby uniknąć wielokrotnego przetwarzania sygnału a/d - d/a
POD XT - nagrywanie przez USB
Warszawa - 'home' studio
Re: POD XT - nagrywanie przez USB
...czy wpadliście jakoś na to jak nagrywać sygnał z pod'a przez usb i jednocześnie pracować na innej karcie (ASIO) i z niej odsłuchiwać projekt ?
konkretnie chodzi o Cubase2 , a podstawowa karta to Waveterminal 192X. Czy można nagrywać z poda przez usb - jednocześnie mając aktywne sterowniki Waveterminala ? chodzi o to, żeby uniknąć wielokrotnego przetwarzania sygnału a/d - d/a...
O ile mi wiadomo to nie ma takiej opcji, w każdym razie mi się nie udało.
H
konkretnie chodzi o Cubase2 , a podstawowa karta to Waveterminal 192X. Czy można nagrywać z poda przez usb - jednocześnie mając aktywne sterowniki Waveterminala ? chodzi o to, żeby uniknąć wielokrotnego przetwarzania sygnału a/d - d/a...
H
Re: POD XT - nagrywanie przez USB
H...
można, ale z użyciem ASIO Multimedia drivers, ale wtedy żegnaj niska latencjo
.
Tu kieł pokazuje GuitarPort, który po prostu realizuje funkcję zwykłąego interfejsu audio na USB z własnymi strorwnikami ASIO, więc nie ma potrzeby użycia w tym samym czasie dwóch interfejsów. GPort wystarczy. A czy czasem POD'y (w późniejszych wersjach) tego nie potrafią?
[addsig]
H...
można, ale z użyciem ASIO Multimedia drivers, ale wtedy żegnaj niska latencjo

Tu kieł pokazuje GuitarPort, który po prostu realizuje funkcję zwykłąego interfejsu audio na USB z własnymi strorwnikami ASIO, więc nie ma potrzeby użycia w tym samym czasie dwóch interfejsów. GPort wystarczy. A czy czasem POD'y (w późniejszych wersjach) tego nie potrafią?
[addsig]
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...