co sądzicie o wykorzystaniu powyższego przedwzmacniacza do rejestracji wokalu. na codzień używam do rejestracji soundcrafta sx i zastanawiam się czy inwestycja w focusraita przyniesie mi wymierne efekty w postaci lepszego brzmienia. czy różnica jakościowa i brzmieniowa między tymi urządzeniami uzasadnia inwestycje w focusrite.
dzieki i pozdrawiam.
Focusrite Platinum Trakmaster
www.homstudio.com.pl
Re: Focusrite Platinum Trakmaster
...co sądzicie o wykorzystaniu powyższego przedwzmacniacza do rejestracji wokalu. na codzień używam do rejestracji soundcrafta sx i zastanawiam się czy inwestycja w focusraita przyniesie mi wymierne efekty w postaci lepszego brzmienia. czy różnica jakościowa i brzmieniowa między tymi urządzeniami uzasadnia inwestycje w focusrite.
dzieki i pozdrawiam....
Stare Focusrite były naprwdę dobre .natomiast nowe niestety.miałem okazję porównać model ISA110 sprzed 30 lat a nowy. przepaść!Miałem w studio trzy modele udostępnione do testów przez firmę Info Music :
ISA 110
ISA 430
Compounder z seri platinum(z tej samej jest TracK Master)
Bas Music Man Stingray poszedł kolejno w preamp ISA 110,ISA430,Compounder preamp konsoli Soundtracs Solo Logic
Niestety wszystkie Focusrit-y wypadły bardzo blado (najgorzej Platimum)
pozrawiam
dzieki i pozdrawiam....
Stare Focusrite były naprwdę dobre .natomiast nowe niestety.miałem okazję porównać model ISA110 sprzed 30 lat a nowy. przepaść!Miałem w studio trzy modele udostępnione do testów przez firmę Info Music :
ISA 110
ISA 430
Compounder z seri platinum(z tej samej jest TracK Master)
Bas Music Man Stingray poszedł kolejno w preamp ISA 110,ISA430,Compounder preamp konsoli Soundtracs Solo Logic
Niestety wszystkie Focusrit-y wypadły bardzo blado (najgorzej Platimum)
pozrawiam
... miałem okazję porównać model ISA110 sprzed 30 lat ...
Focusrite nie ma jeszcze 20-tu lat.
...... miałem okazję porównać model ISA110 sprzed 30 lat ...
...
Masz rację DogHead mój błąd
...
Masz rację DogHead mój błąd
a jak to wypada w porównaniu do soundcraft sx. czy ewentualny wzrost jakości sygnału jest wart inwestycji??. Bo za nieco większe pieniądze sx oferuje 12 przedwzmacniaczy mikrofonowych.
www.homstudio.com.pl