Nady SM-250A czy Alesis M1 Active MK2

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
sauronik
Nady SM-250A czy Alesis M1 Active MK2

Post autor: sauronik » piątek 11 cze 2004, 12:22

Robię drugie podejście: mój pierwszy post zniknął.

Zatem co wybrać? PYTANIE 1: Warto dołożyć 600 brutto za parę i kupić Alesisy, czy poprzestać na Nady?

Cel: na razie odsłuch stereo, później dokupienie jeszcze trzech monitorów + suba i 5.1.

PYTANIE 2: Proszę o zarekomendowanie ekonomicznego suba do pomieszczenia o kubaturze poniżej 60 m.

sauronik

Re: Nady SM-250A czy Alesis M1 Active MK2

Post autor: sauronik » sobota 12 cze 2004, 02:04

Do stawki doszły monitorki Yamaha MSP-5. I bądź tu mądry...

Awatar użytkownika
Master

Re: Nady SM-250A czy Alesis M1 Active MK2

Post autor: Master » środa 25 sie 2004, 23:50

NADY sm ....... itd. Kilka dni temu wybrałem się z kolega na ""zakupy "" ja brałem pod uwagę ADAMY ANF-10 , kolega ze skromniejszym budżetem , w sumie nie wiedział co ma wybrać , w zasięgu jego możliwości finansowych były NADY sm 250 ... Ok . beznadziejnie wyglądające Monitory , można by powiedzieć ohyda , obklejone jakimś dziwnym czymś, ogólnie wyglądające jak przysłowiowa kupa , Sprzedawca , podłączył je . i odpalił ... na jego twarzy pojawił się grymas , po przetestowaniu już kilku Markowych monitorowa odsłuchujemy NADY , graja całkiem niezle .... kolega pyta o cenę, sprzedawca,. ...odpowiada Z dźwięku to wygląda na co najmniej 2000 zł ale nic .... ja w sumie nie dowierzając mowie co usłyszałem z głośnika, .. miękka górka , ładny środek, i lekko rozmyty Dół..... cholera skąd się bierze w tych małych głośnikach taki wielki dół,. pomyślałem na pewno podkręcane ,bo przecież nie z wielkości membrany .Ok . kolega kupił te monitory za 1300 zł. bo taka była cena Przyzwyczajony był do zestawu Hi FI wiec dzwoni do mnie i mówi , ""Stary , cos mi się zdudnia i jakoś tak dziwnie gra " pojechałem do niego . odpalamy głośniki ., słyszę ze grają w miarę normalnie, ale puszcza mi jakieś swoje wypociny , a tam tragedia , wyłączyłem 15 palginow bezsensu wpiętych , słyszę ze Te fatalnie wyglądające Monitory . pokazują absolutnie cała masę zdudnien i dziwnych sytuacji , w jakimiś tam loop,ie , w sumie wszystko bardzo się eksponowało , z wielka łatwością eqalizowałem brzmienia, tak ze LOOP z basem kleił się świetnie, Myślałem sobie to chyba jakieś nieporozumienie aby głośniki za 1300 zł tak eksponowały błędy ,,, dla świętego spokoju , wysłałem do siebie Mailem, całość przed i po EQ , oczywiście pewien ze to co słyszałem mam na myśli wzudnienia to są tylko niedoskonałości monitorow lub pomieszczenia . Odpalam MIKS u siebie .... i tutaj SZCZEKA opadła Mi tak Nisko ze nie wiedziałam gdzie jej szukać . Okazało się ze praktycznie TE Dziwne NADY , grające dziwnie , pokazały wszystko to co naprawdę było niepotrzebne , żeby było śmiesznie dolne przydźwięki widoczne były tylko na Analizerze widma PAZ WAVSA . a moje Mackie HR 824 , delikatnie sygnalizowały ze tam może cos się dzieje ale nie koniecznie , MIKS u mnie zagrał bardzo zaznaczam bardzo selektywnie , i naturalnie . co jest tym bardziej szokujące biorąc pod uwagę jak wyglądają i ile kosztują NADY . Jeśli będziecie mieli okazje proponuje posłuchać tych monitorow . możecie się miło rozczarować . Jedna wada , nie grają głośno . co akurat w przypadku mojego kolegi jest zaleta .

ODPOWIEDZ