Witam,
Czy miał ktoś z Was ten mikser? Jakiej jakości są wbudowane w niego preampy? W zasadzie to potrzebuje tylko jeden kanał, do mikrofonu pojemnościowego. Rozglądałem sie za przedwzmacniaczem w podobnej cenie czyli za jakieś 700zł...
Jak sie mają preampy z tego Soundcrafta do tych montowanych w przedwzmacniaczach z podobnej półki cenowej? Jeśli nie ma żadnej różnicy to chyba warto kupić ten mikser?
Preampy w mikserze Soundcraft Compact 4
Jestem po prostu fanem metalu!!!
Re: Preampy w mikserze Soundcraft Compact 4
hehe i ja niedlgo go sobie kupie
z tego co czytalem wszedzie pisza ze przedwzmacniacze sa cacy...
tu masz probki nagran (z zerowa korekcja, bez kompresji i odszumiania)

tu masz probki nagran (z zerowa korekcja, bez kompresji i odszumiania)
...hehe i ja niedlgo go sobie kupie
tu masz probki nagran (z zerowa korekcja, bez kompresji i odszumiania)...
no właśnie nagrania trochę zaszumione. najbardziej słychać chyba przy bongosach. sam rozważam zakup tego mikserka ze względu na rozbudowany tor odsłuchu( i cenę), ale po usłyszeniu tych nagrań troszkę się zawiodłem... i już nic nie wiem...

tu masz probki nagran (z zerowa korekcja, bez kompresji i odszumiania)...
no właśnie nagrania trochę zaszumione. najbardziej słychać chyba przy bongosach. sam rozważam zakup tego mikserka ze względu na rozbudowany tor odsłuchu( i cenę), ale po usłyszeniu tych nagrań troszkę się zawiodłem... i już nic nie wiem...
chyba troche przesadzasz... za taka cene, taki mikser? mysle ze warto...
moze jest ktos na forum kto ma compacta? jak z tymi preampami? jak sie maja do np MG10/2?
A jak preampy z tego miksera wypadają w porównaniu z przedwzmacniaczami w tej samej cenie? Mi sie wydaje że gorzej... preampy z Soundcrafta nie posiadają m.in. tłumika sygnału wejściowego PAD i filtra dolnozaporowego HPF. Te "bajery" chyba by mi sie przydały podczas zbierania sygnału z pieca...
Może się myle?
Może się myle?
może troche obok tematu. co sądzicie o mikserze soundcraft sx. chodzi mi właśnie o przedwzmacniacze.
www.homstudio.com.pl
Mam jeszcze jedno pytanko... Czy poczciwy mikrofon Tonsila MCU53 można zasilić fantomem z preampa?
Monter możesz coś bliżej napisać o tej przeróbce
? Byłbym wdzięczny...