Hej!
Szukam karty (PC) do domowego studia.
Mam już 16 kanałowy mixer Yamahy.
Ponieważ chciałbym nagrywać mikrofony perkusyjne oddzielnie, karta której szukam powinna posiadać min. 6 wejść.
Co do ceny to nie więcej niż 2500zł.
Proszę o pomoc gdyż w gąszczu kart nie mam pojęcia co jest naprawdę warte kupna?!
Pozdrawiam
Nagrywanie wielościeżkowe w domu - jaką kartą?
Jestem młodym muzykiem. Zaczynam budować małe studio domowe.
Re: Nagrywanie wielościeżkowe w domu - jaką kartą?
Delta 1010LT
Sam się szykuję żeby ją kupić, a na zapytanie o sprawność tej karty Forumowicze odpowiadają twierdząco.
Karta (o ile czegoś nie pokręciłem) ma 8analog IN 8 analog OUT i parę digitalną I/O
więc Ci styknie - a niedroga karta jest!
Sam się szykuję żeby ją kupić, a na zapytanie o sprawność tej karty Forumowicze odpowiadają twierdząco.
Karta (o ile czegoś nie pokręciłem) ma 8analog IN 8 analog OUT i parę digitalną I/O
więc Ci styknie - a niedroga karta jest!
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Zapoznaj się z nową kartą MAYA 1010 , jak nazwa wskazuje posiada 10 we/10wyjść z jakością 24-bit/96 kHz w tym 2 cyfrowe. Ma dobre przetworniki AD/DA 107/112dB , zewnętrzną skrzynkę i 2 wejścia słuchawkowe np perkusisty i realizatora oraz 2 we. mikrofonowe. Uważam, że karta ta jest godna zainteresowania chciażby ze względu na atrakcyjną cenę.
MG
MG
...Hej!
Ponieważ chciałbym nagrywać mikrofony perkusyjne oddzielnie, karta której szukam powinna posiadać min. 6 wejść.
Proszę o pomoc gdyż w gąszczu kart nie mam pojęcia co jest naprawdę warte kupna?!
Pozdrawiam
...
jeśli cena nowej ECHO Layla3G zostanie utrzymana (ponoć 499 USD!!!) to chyba nie ma lepszej propozycji na dzień dzisiejszy w cenie do 2500 zł. Tyle, że na razie tej karty jeszcze nie ma.
Pozdro
Groover
Pozdrawiam
...
jeśli cena nowej ECHO Layla3G zostanie utrzymana (ponoć 499 USD!!!) to chyba nie ma lepszej propozycji na dzień dzisiejszy w cenie do 2500 zł. Tyle, że na razie tej karty jeszcze nie ma.
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
...Delta 1010LT
więc Ci styknie - a niedroga karta jest!...
Popieram.
Doświadczyłem na własnej skórze.
Sprzedałem ją ponieważ nie potrzebuję do domowego studia aż tylu kanałów i aktualnie wystarczy mi Cubase system 4. Przede wszystkim bez konfliktowa karta jeżeli chodzi o instalację i eksploatację. Instalacja i konfiguracja bardzo prosta wystarczy 30min i karta śmiga aż miło. Dobrze współpracuje z produktami Steinberga.
Dobry wybór.
Pozdrawiam, Sroka
więc Ci styknie - a niedroga karta jest!...
Popieram.
Doświadczyłem na własnej skórze.
Sprzedałem ją ponieważ nie potrzebuję do domowego studia aż tylu kanałów i aktualnie wystarczy mi Cubase system 4. Przede wszystkim bez konfliktowa karta jeżeli chodzi o instalację i eksploatację. Instalacja i konfiguracja bardzo prosta wystarczy 30min i karta śmiga aż miło. Dobrze współpracuje z produktami Steinberga.
Dobry wybór.
Pozdrawiam, Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!