Czy ktoś z Was już miał z tym do czynienia?
Jakie są różnice w porównaniu z 2.50?
Może jakieś ciekawe uwagi?
GigaStudio 3.0
Re: GigaStudio 3.0
...Czy ktoś z Was już miał z tym do czynienia?
Może jakieś ciekawe uwagi?...
Staram się trzymac rękę na pulsie, bo mam tu blisko do Tascama, ale o ile mi wiadomo firma jeszcze nie jest gotowa do dystrybucji GS3. Na pewno jest lepszy, ale nadal podtrzymuję opinię, że GS tak naprawdę ma sens jedynie przy programach w tym formacie, ogromnych i kosztownych, szczegolnie brzmień orkiestralnych i instrumentów akustycznych solo. Nie ma absolutnie sensu karmić GS próbkami innych formatów, bo to tak jak gotowanie wody w czajniku przy pomocy świeczki.
Maciej Dobrski.
Może jakieś ciekawe uwagi?...
Staram się trzymac rękę na pulsie, bo mam tu blisko do Tascama, ale o ile mi wiadomo firma jeszcze nie jest gotowa do dystrybucji GS3. Na pewno jest lepszy, ale nadal podtrzymuję opinię, że GS tak naprawdę ma sens jedynie przy programach w tym formacie, ogromnych i kosztownych, szczegolnie brzmień orkiestralnych i instrumentów akustycznych solo. Nie ma absolutnie sensu karmić GS próbkami innych formatów, bo to tak jak gotowanie wody w czajniku przy pomocy świeczki.
Maciej Dobrski.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.
Re: GigaStudio 3.0
No więc właśnie wczoraj pierwszy raz zauważyłem że w ogóle jest coś takiego - a będąc trochę nie na czasie pomyślałem sobie, że może już
trójka się zdążyła upowszechnić...czyli to dopiero wersja alfa?
A co do przeznaczenia GS i granic sensowności...wiem, wiem
Większość roboty wykonuję w GS, i tak się składa, że faktycznie
są to brzmienia orkiestralne
a kosztowne
?? no ...to trzeba się już zdecydować - ja tam korzystam z 7-miu zestawów płytowych i w zasadzie robie dokładnie to czego mi potrzeba...
trójka się zdążyła upowszechnić...czyli to dopiero wersja alfa?
A co do przeznaczenia GS i granic sensowności...wiem, wiem

Większość roboty wykonuję w GS, i tak się składa, że faktycznie
są to brzmienia orkiestralne
a kosztowne