AKG K-66

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
2rezyser
AKG K-66

Post autor: 2rezyser » niedziela 01 sie 2004, 23:26

Mam pytanko...

Czy da się zwiększyć docisk słuchawek do uszu w modelu K-66, K-55? Po lekkim dociśnięciu ręką bas jest nieco bardziej wyczuwalny, a odizolowanie od otoczenia nieco większe. Wiem, że to słuchawki półotwarte... A może taki nadmierny docisk zniekształca charakterystykę przenoszenia? Poza tym słuchawki te uważam za bardzo dobre w swojej klasie. Czysty, naturalny dźwięk.

Czy da się w tych słuchawkach przesunąć te zaczepy na pałągu? Osobiście próbowałem, ale szło bardzo ciężko i powstały małe ryski od przesuwania. Miał ktoś podobne banalne dylematy?

Pozdrawiam AKG'owców.

Awatar użytkownika
Hofander

Re: AKG K-66

Post autor: Hofander » poniedziałek 02 sie 2004, 11:44

Czy da się w tych słuchawkach przesunąć te zaczepy na pałągu? Osobiście próbowałem, ale szło bardzo ciężko i powstały małe ryski od przesuwania. Miał ktoś podobne banalne dylematy?

Pozdrawiam AKG'owców.

...

Niestety nic z tym nie zrobisz. Każde słuchawki po dociśnięciu do ucha subiektywnie grają lepiej, ale są tak projektowane, aby były wygodne i lekkie i nie męczyły ucha.

H

Awatar użytkownika
flove

Re: AKG K-66

Post autor: flove » poniedziałek 02 sie 2004, 14:55

mister... sprawa jest taka jak już sam zauważyłeś k66 są półotwarte;) mam je od dłuższego czasui niestety tak jak ci napisano nic się z tym "basem" nie da zrobić ... ja mam na to taki patent że do basu uzywam

prostych technicsow ( hp 103 chyba or sth ) :) a do reszty k66 ... choć środek też troche do zyczenia w nich pozostawia ;) ... tylko takie rozwiazanie ci polecam .... cheers :) hehhehehe

ODPOWIEDZ