Wielopasmowy ogranicznik
witam! poszukuje jakiegoś dobrego ,wielopasmowego ogranicznika w postaci wtyczki Vst/dX ,odradzu proszę o pominięcioe osławionego Izotope Ozone który nie przypadł mi do gustu...
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
Re: Wielopasmowy ogranicznik
...witam! poszukuje jakiegoś dobrego ,wielopasmowego ogranicznika w postaci wtyczki Vst/dX ,odradzu proszę o pominięcioe osławionego Izotope Ozone który nie przypadł mi do gustu......
PSP VintageWarmer
cód mniud ze tak powiem
[addsig]
PSP VintageWarmer
cód mniud ze tak powiem
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Potwierdzam w całej rozciągłości. ryba

kożystałem z dem,o tej wtyczki i jakos nie zauważyłem tam wielopasmowego ogranicznika...
...kożystałem z dem,o tej wtyczki i jakos nie zauważyłem tam wielopasmowego ogranicznika......
ta wtyczka to wielopasmowy ogranicznik w kazdym calu
chyba ze szukasz wielopasmowego kompresora - ktory z reszta w pewnym sensie tez w Vintage wystepuje - nie w klasycznym znaczeniu tego slowa ale jest.
[addsig]
ta wtyczka to wielopasmowy ogranicznik w kazdym calu
chyba ze szukasz wielopasmowego kompresora - ktory z reszta w pewnym sensie tez w Vintage wystepuje - nie w klasycznym znaczeniu tego slowa ale jest.
[addsig]
nie jako wielopasmowy kompresor wykorzystuje rewelacyjnego Akai QuadComp ... Jeśli VW jest ogranicznikiem ,to powiedzcie mi ,gdzie w nim znajde galki takie jak np:w Waves L2 ,tylko dla każdego kanału...
...nie jako wielopasmowy kompresor wykorzystuje rewelacyjnego Akai QuadComp ... Jeśli VW jest ogranicznikiem ,to powiedzcie mi ,gdzie w nim znajde galki takie jak np:w Waves L2 ,tylko dla każdego kanału......
jest z cala pewnoscia, uzywam go w tym celu bardzo czesto. Z reszta nie tylko doskonale pracuje tez jako kompresor.
TUTAJ wypowiadali sie autorzy tego pluginu - na tym watku poszukaj postow pisanych przez PSP
cytat z tamtad:
Czy VintageWarmer to Limiter?
Tak i to brick wall limiter w kazdym calu. Sercem Warmera jest bardzo zaawansowany detektor poziomu, ktory steruje kompresja tak, ze zawsze dziala on w trybie brick wall (no chyba, ze ktos z premedytacja pokreci sobie galka Mix).
W trybie Single Band pracuje jeden brick wall limiter z regulowanym kolankiem. W trybie Multi Band pracuja trzy pasmowe brick wall limitery z regulowanym kolankiem (takich jak ten jeden w trybie Single) a na sumie dla dodatkowego zabezpieczenia jeszcze jeden podobny brick wall limiter ale tym razem z zupelnie twardym kolanem.
[addsig]
jest z cala pewnoscia, uzywam go w tym celu bardzo czesto. Z reszta nie tylko doskonale pracuje tez jako kompresor.
TUTAJ wypowiadali sie autorzy tego pluginu - na tym watku poszukaj postow pisanych przez PSP
cytat z tamtad:
Czy VintageWarmer to Limiter?
Tak i to brick wall limiter w kazdym calu. Sercem Warmera jest bardzo zaawansowany detektor poziomu, ktory steruje kompresja tak, ze zawsze dziala on w trybie brick wall (no chyba, ze ktos z premedytacja pokreci sobie galka Mix).
W trybie Single Band pracuje jeden brick wall limiter z regulowanym kolankiem. W trybie Multi Band pracuja trzy pasmowe brick wall limitery z regulowanym kolankiem (takich jak ten jeden w trybie Single) a na sumie dla dodatkowego zabezpieczenia jeszcze jeden podobny brick wall limiter ale tym razem z zupelnie twardym kolanem.
[addsig]
No tak..."ludzie "obyci" ze sprzetem nie zabardzo wiedza z czym maja do czynienia" jak to napisali sami twórcy wtyczki i stąd moje wątpliwości . dzięki za wypowiedzi,znów zabieram sie za demo Vw :]