Logic + Nuendo - pomocy

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
fever
Re: Logic + Nuendo - pomocy

Post autor: fever » niedziela 18 lip 2004, 22:03

......oryginał z kluczem, ostatni update na PC, Platinum......

to zabawne, bo ten argument, to była zawsze ostatnia deska ratunku dla programów, które po prostu działały źle, mimo, iż trzeba na takowy wydać kilka tysięcy zł. właśnie zapadła decyzja o pozbyciu się tego fatalnego seq. i pracy na Nuendo, dlatego problemy z exportem sesji......

Tak to bywa, jak ktoś czegoś niedoczyta.

Hm... spytam z ciekawości. Czy próbowaliście odinstalować Nuendo, wyeksportować z Logica, odinstalowac go i dopiero wtedy zainstalować Nuendo, aby zaimportować te sesje?

...

Witam serdecznie Redakcję..:)

Nie. Oba sequencery zainstalowane są na jednym PC. Wcześniej było tylko Nuendo, Gigastudio, wtyczki, wszystko pracowało idealnie.

Od chwili zainstalowania Logic'a, GS. zawiesiło kompletnie cały system - prąd off -a to żadkośc na XP.....

następnie Logic robił zawiechy...

po odinstalowaniu GS sytuacja poprawiła się, ale nie chodzę exporty/importy.....

może rzeczywiście trzeba zrobić jak Pan sugeruje...... ale kurcze gdzie tu logika.....czy w teorii 2 seqvencery na jednym systemi to knflikt ?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » niedziela 18 lip 2004, 22:04

U mnie dzieje się tak z Cubasem jak zainstaluję upgrade . Jak go nie instaluję tego nie ma. Plik nazywa się: Synsopos.exe, jest ściśle związany z kluczem sprzętowym.

Problem polega na tym ze po wyjściu z programu u mnie Cubase.exe tak samo wychodzić powinien plik Synsopos.exe, a po upgrade tak nie jest. Więc wchodzę do Task Manager/Processes odnajduję ten plik i robię End Process. Po tej czynności wszystko jest ok program się uruchamia bezbłędnie. Ale po zamknięciu programu i uruchomieniu go ponownie znowu jest ta sama historia. Więc w moim przypadku wina leży gdziec w ugrade a w twoim jeżeli robiłeś uprade to pewnie to samo.

Pozdrawiam, Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

Redakcja

Post autor: Redakcja » niedziela 18 lip 2004, 22:15

...U mnie dzieje się tak z Cubasem jak zainstaluję upgrade ....

Przecież Fever pisze, że Nuendo chodził bardzo stabilnie do chwili zainstalowania Logica.

Nigdy nie pracowalem na takim "miszmasz", więc moje dywagacje są raczej teoretyczne. Niemniej może jest ścieżka, na której oba programy podkładaja sobie wzajemnie nóżkę.

...czy w teorii 2 seqvencery na jednym systemi to knflikt ?

Pewnie nie, lecz trzeba zacząć od jakiegoś sensownego ruchu.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

fever

Post autor: fever » niedziela 18 lip 2004, 22:55

...U mnie dzieje się tak z Cubasem jak zainstaluję upgrade . Jak go nie instaluję tego nie ma. Plik nazywa się: Synsopos.exe, jest ściśle związany z kluczem sprzętowym.

Problem polega na tym ze po wyjściu z programu u mnie Cubase.exe tak samo wychodzić powinien plik Synsopos.exe, a po upgrade tak nie jest. Więc wchodzę do Task Manager/Processes odnajduję ten plik i robię End Process. Po tej czynności wszystko jest ok program się uruchamia bezbłędnie. Ale po zamknięciu programu i uruchomieniu go ponownie znowu jest ta sama historia. Więc w moim przypadku wina leży gdziec w ugrade a w twoim jeżeli robiłeś uprade to pewnie to samo.

Pozdrawiam, Sroka

...

żeczywiście, był upgrade....niedawno z 10 dni temu......ale to Nuendo, nie Cubase. Poza tym nie za bardzo rozumiem Twój tok postepowania.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » niedziela 18 lip 2004, 22:58

powracajac do problemow z kluczami - warto sciagnac najnowsze

drivery ze strony syncrosoft (jesli chodzi o prod.Steinberga)

--

pozdrawia

bitrate
[Post edytowany przez Admina w dniu 18/07/2004]

fever

Post autor: fever » niedziela 18 lip 2004, 23:11

...powracajac do problemow z kluczami - warto sciagnac najnowsze

drivery ze strony syncrosoft (jesli chodzi o prod.Steinberga)

--

pozdrawia

bitrate

[Post edytowany przez Admina w dniu 18/07/2004]...

dzieki, wydaję się to dawać jakąś nadzieję...:)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » niedziela 18 lip 2004, 23:17

......U mnie dzieje się tak z Cubasem jak zainstaluję upgrade . Jak go nie instaluję tego nie ma. Plik nazywa się: Synsopos.exe, jest ściśle związany z kluczem sprzętowym.

Pozdrawiam, Sroka

...

żeczywiście, był upgrade....niedawno z 10 dni temu......ale to Nuendo, nie Cubase. Poza tym nie za bardzo rozumiem Twój tok postepowania.

pozdrawiam...

Ja myślę że plik zabezpieczenia odnosi się do konfiguracji sprzętowo programowej. Jest to prawdopodobnie standardowe w produktach steinberga.

Miałem nadzieję że naprowadzę cię na coś co przytrafiło się dla mnie nawet gdzieś kiedyś pytałem o to samo na forum EiS.

Może i tak jest jak pisze Admin że programy kluczowe "Dongle" moga nakładać się na siebie. Dlatego cały czas zastanawiam się czy nie zmienić starego Cubusia na wersję najnowszą tylko i wyłącznie ze względu na problemy tego typu.

Pozdrawiam, Sroka

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » niedziela 18 lip 2004, 23:19

Poza tym nie za bardzo rozumiem Twój tok postepowania.

pozdrawiam...

Nie potrafię inaczej tego wytłumaczyć. Ale jedyny powód problemu pojawiał się po zainstalowaniu Upgrade.

pozdrawiam, Sroka

ODPOWIEDZ