siema!
a co mozecie powiedziec o emu 1212m?
Dobra karta?
Re: Dobra karta?
a moze zobacz jeszcze cos takiego :
http://www.steinberg.net/ProductPage_Support.asp?Product_ID=2043&Langue_ID=7
podobno bardzo dobra karta zreszta steinberg ja robil
to co bedzie lepiej dzialac z jego produktami ?
pozdr 4 all
http://www.steinberg.net/ProductPage_Support.asp?Product_ID=2043&Langue_ID=7
podobno bardzo dobra karta zreszta steinberg ja robil
to co bedzie lepiej dzialac z jego produktami ?
pozdr 4 all
Jestem od niedawna prenumeratorem eis i interesuje sie muzyka i sposobem jej realizacji
no w sumie tez dobre i wyraznie zaznaczone ze do vst. ma ktos tego steinberga albo emu 1212?
...no w sumie tez dobre i wyraznie zaznaczone ze do vst. ma ktos tego steinberga albo emu 1212?...
przedzwoń do AudioFactory i za pytaj o VSL2020
Raczej Ci odradzą...
Pozdro
Groover

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Widziales Steinberg System2?
Fajny sprzet + oryginalny Cubase :)
i 5 vsti
koszt cos z 1700 zlociszy
--
pozdrawia
bitrate
i 5 vsti
--
pozdrawia
bitrate
...Widziales Steinberg System2?
i 5 vsti
--
pozdrawia
bitrate...
No cóż, tak się składa, że miałem przyjemność "potestować" Steinberg System 4 i... generalnie wrażenia są pozytywne, choć niestety jest pewien zgrzyt, mam nadzieję, że Steinberg już coś z nim zrobił... hmm... a swoją drogą najlepiej poczytać forum userów różnych "sprzętów" nim się wyda pieniądze i tym się sugerować przy zakupie. Oprócz ładnego opakowania oraz parametrów rzucających na kolana, warto zwrócić uwagę na support danej firmy (aktualizacje sterowników, działanie na dwóch platformach - nie każdy używa tylko peceta itp.), a z tym bywa różnie niestety. Co do kart EMU - osobiście podchodziłem do nich "z pewną taką nieśmiałością", natomiast okazuje się, że firma faktycznie staneła na wysokości zadania i produkt jest dopracowany w każdym szczególe. Generalnie raczej sugerowałbym wyższe modele (od 1212), bowiem one mają świetne przetworniki. 0404 jest pod tym względem średniakiem
A tak z innej beczki... miałem przyjemność (TAK!!!) posłuchać wczoraj żywej muzyki, która była zgrywana na sblive i cóż... nasuwa się smutna refleksja - pędzimy za kartami, mnóstwem wtyków i sampli, a gdzieś gubi się w tym wszystkim muzyka. Okazuje się, że jeśli ktoś ma talent i uszy, może naprawdę ładne rzeczy nagrywać nawet na zwykłym szumblasterze! POWAŻNIE i to naprawdę zaje.... brzmi!
[addsig]
i 5 vsti
--
pozdrawia
bitrate...
No cóż, tak się składa, że miałem przyjemność "potestować" Steinberg System 4 i... generalnie wrażenia są pozytywne, choć niestety jest pewien zgrzyt, mam nadzieję, że Steinberg już coś z nim zrobił... hmm... a swoją drogą najlepiej poczytać forum userów różnych "sprzętów" nim się wyda pieniądze i tym się sugerować przy zakupie. Oprócz ładnego opakowania oraz parametrów rzucających na kolana, warto zwrócić uwagę na support danej firmy (aktualizacje sterowników, działanie na dwóch platformach - nie każdy używa tylko peceta itp.), a z tym bywa różnie niestety. Co do kart EMU - osobiście podchodziłem do nich "z pewną taką nieśmiałością", natomiast okazuje się, że firma faktycznie staneła na wysokości zadania i produkt jest dopracowany w każdym szczególe. Generalnie raczej sugerowałbym wyższe modele (od 1212), bowiem one mają świetne przetworniki. 0404 jest pod tym względem średniakiem

A tak z innej beczki... miałem przyjemność (TAK!!!) posłuchać wczoraj żywej muzyki, która była zgrywana na sblive i cóż... nasuwa się smutna refleksja - pędzimy za kartami, mnóstwem wtyków i sampli, a gdzieś gubi się w tym wszystkim muzyka. Okazuje się, że jeśli ktoś ma talent i uszy, może naprawdę ładne rzeczy nagrywać nawet na zwykłym szumblasterze! POWAŻNIE i to naprawdę zaje.... brzmi!
[addsig]
-----------------
Pozdrawiam
Bronek
info@novamusic.pl
www.novamusic.pl
GG: 2509797
Pozdrawiam
Bronek
info@novamusic.pl
www.novamusic.pl
GG: 2509797
a ja mam inne pytanie. nie znam sie tez na kartach za dobrze. Jesli chcialbym dokupic panel do takiej karty jak E-mu, zeby miec wiecej wejsc sprzetowych, to to jest mozliwe (nie wiem do czego sluza inne lacza poza jackami :P)?
-= cambrel_poznan =-
......no w sumie tez dobre i wyraznie zaznaczone ze do vst. ma ktos tego steinberga albo emu 1212?...
Raczej Ci odradzą...
Pozdro
Groover...
wiesz może coś więcej o tej karcie?? chciałbym u niej korzystać tylko z adatów (komunikacja z AW4416) i midi (w tym samym celu) .
analog jest mi zbędny

Pozdro
Groover...
wiesz może coś więcej o tej karcie?? chciałbym u niej korzystać tylko z adatów (komunikacja z AW4416) i midi (w tym samym celu) .
analog jest mi zbędny