Kisielg
W megateście monitorów ubiegłego lata postawiliśmy M-Audio BX-5 obok ESI Near05 - głośniki identycznych rozmiarów, prawie tak samo skonstruowane, jednak kolosalna różnica w brzmieniu. Wprawdzie Near05 to też porażka i liche brzmienie, ale BX-5 były po prostu najgorsze w całej stawce, totalny plastik, koszmarne zniekształcenia. A ponieważ te satelitki DX4 realizują zapewne tę samą linię i podejście do konstrukcji monitorków, zatem obawiam się, że może być bardzo źle. Oczywwiście do montażu video wystarczy, ale do niczego więcej.
Re: Kisielg
Czy wobec tego lepiej brzmiałby zestaw 5x JBL Control 1 (Pro, imp. 4 Ohmy) zasilany jakimś lepszym wzmacniaczem kina domowego + aktgywny subwoofer?
Na Alesisy niestety mnie nie stać (poza tym sprzedają je tylko parami)

...Czy wobec tego lepiej brzmiałby zestaw 5x JBL Control 1 (Pro, imp. 4 Ohmy) zasilany jakimś lepszym wzmacniaczem kina domowego + aktgywny subwoofer?
...
Jest system Alesis'a Pro Active 5.1, 5 x głośnik + sub, wszystko aktywne. O ile mi wiadomo cena nie przekracza 2000,- .
Pozdrawiam
Hofi

Jest system Alesis'a Pro Active 5.1, 5 x głośnik + sub, wszystko aktywne. O ile mi wiadomo cena nie przekracza 2000,- .
Pozdrawiam
Hofi
hofi: słuchałeś tego zestawu. Na fotach też bardzo zalatuje plastikiem. Będzie lepszy od zestawu z małymi JBLami, o którym wspomniałem powyżej. A może dać w miejsce jakieś pasywne alesisy czy coś w tym stylu i dołożyć sub. Jedyny dylemat to jak podbarwi je wzmak z kina domowego...
Witam
Monitory z firmy kisielg o ZBILANSOWANYM:lol: brzmieniu nie maja nic wspólnego z TONSILEM !!!! niestety, oparte sa o przetworniki z podwarszawskiej firmy STX
JoU
Monitory z firmy kisielg o ZBILANSOWANYM:lol: brzmieniu nie maja nic wspólnego z TONSILEM !!!! niestety, oparte sa o przetworniki z podwarszawskiej firmy STX
JoU
"Spokojnie konkuruja z najwyższymi modelami dostępnymi na rynku " - niestety strasznie zalatuje amatorką.
Widzę, że rozpoczął typowo polski ping-pong. To może zaserwuję jeszcze raz i rozpocznę tym samym finałowy set:
1) Budżet: ok 2 k zł brutto
2) Cel: dobry odsłuch 5.1 do synchronizacji obraz/dźwięk, montażu wideo i authoringu DVD - z nierzadką koniecznością miksowania, ale nie poszczególnych śladów (czy instrumentów) lecz proporcji między kanałami, lektora z tłem (szeptanka), etc.
3) Pomieszczenie: bardzo niewielkie, choć dobrze wygłuszone, o kubaturze ok. 25 m. sześciennych.
Do tej pory brałem pod uwagę trzy możliwości:
1) M-Audio LX 4 5.1 - tchnie plastikiem i filozowią ala Creative
2) Alesis ProActive 5.1 - też plastik, ale wygląda na inteligentniejszą technologicznie
3) Wzmacniecz typu kino domowe (renomowanej marki) + pięć kolumn + aktywny sub. Kolumienki brane pod uwagę to 1) JBL Control 1 (w wersji Xtreme, 8 Ohm lub Pro - mogę ściagnąć z Niemiec - 4 Ohm); 2) Kisielg, którego zmieszaliście z błotem.
?
1) Budżet: ok 2 k zł brutto
2) Cel: dobry odsłuch 5.1 do synchronizacji obraz/dźwięk, montażu wideo i authoringu DVD - z nierzadką koniecznością miksowania, ale nie poszczególnych śladów (czy instrumentów) lecz proporcji między kanałami, lektora z tłem (szeptanka), etc.
3) Pomieszczenie: bardzo niewielkie, choć dobrze wygłuszone, o kubaturze ok. 25 m. sześciennych.
Do tej pory brałem pod uwagę trzy możliwości:
1) M-Audio LX 4 5.1 - tchnie plastikiem i filozowią ala Creative
2) Alesis ProActive 5.1 - też plastik, ale wygląda na inteligentniejszą technologicznie
3) Wzmacniecz typu kino domowe (renomowanej marki) + pięć kolumn + aktywny sub. Kolumienki brane pod uwagę to 1) JBL Control 1 (w wersji Xtreme, 8 Ohm lub Pro - mogę ściagnąć z Niemiec - 4 Ohm); 2) Kisielg, którego zmieszaliście z błotem.
?
oparte sa o przetworniki z podwarszawskiej firmy STX
=======
Może i tak, ale symbolika tych przetworników jest mocno Tonsilowska. Z drugiej zaś strony: niedaleko pada jabłko od jabłoni....
=======
Może i tak, ale symbolika tych przetworników jest mocno Tonsilowska. Z drugiej zaś strony: niedaleko pada jabłko od jabłoni....
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Pozdrawiam
Hofi ...
Ten Alesis to przebieraniec.
Naprawdę nazywa się Logitech Z-680. Np. tutaj: http://www.thinkgeek.com/computing/speakers/speakers/5f4c/
Pozdrawiam
Hofi ...
Ten Alesis to przebieraniec.
Naprawdę nazywa się Logitech Z-680. Np. tutaj: http://www.thinkgeek.com/computing/speakers/speakers/5f4c/
czy dotyczyloby to wszystko rowniez http://www.audio.solaris.one.pl/index.php?op=2&go=3 ?