znalazlem takie cos - sprawdze demko.
Voxengo GlissEQ - Takie wrazenia ze sprawdzania
brzmienie samego korektora (bez dynakimi) pozostaiwa nieco do zycienia... jest to typowy "cyfrowy korektor". Jakis czas temu bym na to nie zwrocil specjalnej uwagi, ale od kiedy sie przyzwyczailem do jedwabistosci PSP MasterQ to jestem wybredny. Dobre brzmienie dostalem po czterokrotnym nadprobkowaniu materialu (z 44.1 do 176.4) - calosc nabrala troche delikatosci, ale do MasterQ dalej mu conieco brakuje.
Co do czesci dynamicznej - dziala to dosc malo przewidywalnie, tym niemniej wyraznie dziala. Dosc latwo udalo sie usunac essy z wokalu oraz wybijajaca sie ponad przecietnosc nutke wiolaczeli ze zgranego juz materialu, bez naruszania reszty instrumentow grajacych w tym pasmie. Przydaloby sie wiecej kontroli nad caloscia, w tym regulacja czasow ataku i opadania.
Brakuje tez mozliwosci pracy w MS zamiast LR
Natomiast bardzo mi sie podoba analiza czestotliwosciowa widoczna caly czas pod krzywa korekcji - sprawa nieslychanie wygodna dla okreslenia parametrow filtra - szczegolnie dobroci. Oczywiscie ze ostaecznie ustawic trzeba "na ucho", ale zgrubne ustawianie "na oko" przyspiesza caly proces niezmiernie.
mam nadzieje ze kiedys PSP wypusci podobny koektor, z dynamika i latwosicia uzywania jak Gliss EQ i tym rewelacyjnym brzmieniem PSP. Jak bedzie to kupuje w ciemno
[addsig]