Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
Tadeo
-
Kontakt:
Wyczyścić głos ze słuchawki
Jaki program polecilibyście do wyczyszczenia rozmowy przez telefon, tak aby głos stał się bardziej wyraźny? Domyślam się że sporo jest takich aplikacji, ale może któraś z nich nadzwyczaj dobrze się sprawdza w czyszczeniu głosu.
Używałem dotychczas cool edit pro, który moim zdaniem jest w tym całkiem niezły, ale może jest coś lepszego

-
Grey - Posty:208
Myślę, że dobrym rozwiązaniem choć nie tanim była by wtyczka X-Noise firmy Waves + jakiś dobry EQ
Pozdr.
eis, eis, baby!
-
Paweł - Posty:864
Według mnie CE jest jednym z lepszych narzędzi do tego celu. Najpierw "Reduce background noise" w oparciu o pobraną próbkę szumu, potem zabawa korekcją i voila.
-
janos
...Według mnie CE jest jednym z lepszych narzędzi do tego celu. Najpierw "Reduce background noise" w oparciu o pobraną próbkę szumu, potem zabawa korekcją i voila....
Całkowicie się zgadzam. Do wszelkiego rodzaju "czyszczenia" nagrań używam tylko CE - rewelacja. Ostatnio złapałem sie na tym, że używam go tylko do tego
-
Mossad_Attack - Posty:29
autor: Mossad_Attack » sobota 03 lip 2004, 20:05
Podepne sie pod temat aby nie zaczynac niepotrzebnie nowego watku :).
Chodzi mi o to.
Wrzucam swoje stare kasety na kompa i po zgraniu materialu mam problem z "sepleniaca" gora. Oczywiscie usunalem wszelkie nierownosci fazowe itp. efekt jest oczywiscie duzo mniejszy ale dalej wystepuje. Czy ktos moglby wspomoc rada jak zminimalizowac ten problem.
z gory thx za wszelkie sugestie.
-
Tadeo
-
Kontakt:
autor: Tadeo » niedziela 04 lip 2004, 04:41
...Podepne sie pod temat aby nie zaczynac niepotrzebnie nowego watku :).
Chodzi mi o to.
Wrzucam swoje stare kasety na kompa i po zgraniu materialu mam problem z "sepleniaca" gora. Oczywiscie usunalem wszelkie nierownosci fazowe itp. efekt jest oczywiscie duzo mniejszy ale dalej wystepuje. Czy ktos moglby wspomoc rada jak zminimalizowac ten problem.
z gory thx za wszelkie sugestie....
Może kompresor wielopasmowy lub de-esser. Próbowałeś?
Pozdrawiam
-
Mossad_Attack - Posty:29
autor: Mossad_Attack » niedziela 04 lip 2004, 19:19
Probowalem i jednego i drugiego. Uzywam glownie plugow wave native ale z tych pierwszych wersji. Spora czesc oprogramowania przywiozlem sobie z GB ale ma to juz swoje latka i nie jest rewelacyjna. Remasteringiem zajmowal sie raczej nie bede bo to nie moja dzialka, chcialem sobie tylko zgrac kasety na plytke bo ma tam troche materialu i szkoda mi go wyrzucic. Reszta jest spox, tylko ta jedna rzecz jeszcze mnie denerwuje.
thx